Uvrnuti šotovi: Vreme je za spa

by | februar 8, 2018

Svet oko nas ume da bude suviše užurban, bolan i jednostavno težak. Uvek negde žurimo, namećemo sebi gomilu obaveza i trudimo se da postignemo što više. Ipak, ništa nam nikada nije dovoljno i to „više“ polako postaje opsesija koju ne možemo da nahranimo bez obzira koliko se trudimo. Dok tražimo „više“ zaboravljamo na one male stvari koje u stvari čine život, na ljude, trenutke i osećaje koji se dešavaju samo jednom.

Pišu: Milena & Marta
You Tube kanal „Uvrnuti šotovi“

Ipak, ono što najviše zaboravljamo u ovom začaranom krugu je sopstveni mir. Naš mir i vreme koje više nikada ne možemo da vratimo. U tom miru se opuštamo, uživamo u svojim mislima ili jednostavnoj tišini. Prave srećnice imaju nekoga sa kim taj mir mogu da dele, pravog partnera uz koga je uživanje i opuštanje zagarantovano…a taj partner je najbolja drugarica.

 

Zato su putovanja ili kratak beg iz gradske gužve nešto što mora da bude deo svakog prijateljstva. Spakujete kofere i odjednom život postaje lepši, laganiji, a vas dve sa nestrpljenjem čekate da stignete na destinaciju.
Pobegnite iz grada gde nema snega, na planinu gde vam je sneg preko kolena.

 

Iznajmite sobu sa najlepšim pogledom sa terase i neka vas razbuđuje miris zime i jarki zraci sunca dok pijete prvu jutarnju kafu… Poklonite sebi umirujuće spa iskustvo dok napolju polako padaju pahulje. Ogovarajte sve koje znate i ne znate dok uživate u slanoj sobi, a onda trkom pređite u saunu gde ćete uživati u tišini ili možda planirati da zajedno osvojite svet. Neka se kilogrami tope dok se opuštate…

Onda skočite u bazen, plivajte i uživajte koliko hoćete jer je baš to vaše vreme. Pustite da vas voda sasvim umiri i neka vreme na kratko stane kada zaronite i nogama dodirnete dno. Oterajte brige, dileme ili stvari koje vas muče. Nazdravite sa vašim omijenim pićem dok se lenjo protežete na ležaljkama. Uvijte se u velike, bele, mekane bade mantile, a zatim uživajte u masaži koja vam je tako dugo bila preko potrebna.

 

Nakon svega, spremite se za šetnju po svetlucavom planinskom snegu i hrabro se suočite sa zimom. Grudvajte se, napravite sneška ili se zajedno spuštajte kliskom niz padinu kao kada ste bile male. Smejte se glasno i pamtite zvuk snega koji škripi pod čizmama. Pronađite lokal koji vam se sviđa i uživajte u čaši kuvanog vina. Onda možda to vino podelite sa nekim, nikada se ne zna šta vas čeka… Uživajte u prijateljstvu i u vremenu koje imate samo vas dve jedna sa drugom. „Više“ od toga vam i ne treba.

Pročitajte i…Uvrnuti šotovi: Friendzone

Novi video „Uvrnutih šotova“ pogledajte OVDE 

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu.

Tagovi:

top