Vatromet ljubavi

by | decembar 11, 2012

Foto: Aleksandra Ostojić, www.linea.bz

K

ada su muško – ženski odnosi u pitanju, uvek je dobro imati nekog tajnog muškog saveznika s kojim vredi razmeniti dešifrovane spise ispod stola. Na sreću, imam par takvih u šteku. Jer to kako muškarci gledaju na svet sa ženom u njegovom centru, vrlo često nema veze sa gledištem žene. S druge strane, to je odličan način da se umiri savest. Kao kad odete kod lekara po second opinion i onda ste sigurni koju terapiju da primenite.

Meni se posebno dopalo kako je letos moj prijatelj Boris zavrteo glavu svojoj bivšoj Dragoj. Dan pred njen rođendan javio joj se sa namerom da se vide, na moru, gde je ona letovala. Pristala je. Stigao je uveče, smestio se u kafeu blizu brodskog pristaništa, gde je njen brod trebalo da stigne, naručio belo vino i čekao.

Ugledao je čim je sišla s broda. Iako je udaljenost bila poprilična, nije mogao da omane njenu vitku siluetu u ciklama haljini. Da ne bi lutala, pozvao je telefonom i navodio korak po korak, do mesta gde se udobno smestio.

Neizvesnost i misterija koju je stvorio probudila je kod nje uzbuđenje i posebnu zainteresovanost. Nije znala kuda ide, ali je postajalo sve jasnije šta je čeka. Osećala se sve sigurnije. Za tili čas je podsetio na osećaj kako je biti u njegovim rukama. Hitala je da se opet tu nađe, sad već sa širokim osmehom na licu. Svaki njen korak sve više je kovitlao duboko razrezanu haljinu po sredini nogu.

U trenutku je sve stalo. Saobraćaj je prestao da funkcioniše, muškarci su zureli spuštenih vilica, žene su joj zavidele na zavodljivoj samouverenosti. Susret je bio nabijen emocijama i strašću, ali to nije bio vrhunac.

Nakon više nego prijatnog razgovora, tokom kojeg su razrešili sve dileme, ona je zamolila da je pusti da prespava i odluči kako dalje, što je on džentlmenski, bez pogovora prihvatio.

Kada je krenuo nazad, crkvena zvona su otkucavala ponoć. U tom trenutku, dok su se pozdravljali na parkingu, tik iznad njihovih glava prosuo se spektakularan vatromet po nebu. Usledili su rođendanski poljupci.

Ni danas nije sigurna da li je to bilo slučajno ili baš njoj namenjeno, kako je on šeretski uveravao, ali nije je ni briga. Ona se osećala kao da je bilo samo za nju i bilo joj je dovoljno.

Tagovi: