Jednostavan primer dnevnog mejkapa u nekoliko koraka

by | februar 26, 2016
Komentarisala: L&Z šminkerka Marijana Grabovica, 066/669-45-59; Facebook: Marijana Grabovica Make Up

Šminkerka: Marijana Grabovica, 066/669-45-59;                Facebook: Marijana Grabovica Make Up

Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Sve što vam izgleda lepo i prikladno u svečanoj prilici i tokom noći, u dnevnoj varijanti može izgledati bezukusno i preterano. Stoga se radije tokom dana odlučite za svedenu šminku.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Svakodnevno se borimo sa podočnjacima koji su rezultat nezdravog života, nepravilne ishrane i neispavanosti. Korektor može odigrati bitnu ulogu u tom slučaju, ako ga nanesete u razumnoj količini. Trik je u tome da ga ne koristite u velikim količinama jer previše korektora može imati suprotan efekat i naglasiti problematična područja. Osobe koje imaju bore, trebalo bi da ga nanose u veoma tankom sloju, kako bi ih prikrile, a ne istakle. Korektor se nanosi blagim tapkanjem na problematične zone. Ukoliko imate problematičnu kožu sa flekama ili bubuljicama, pokrivenost možete izgraditi nanošenjem korektora u tankim slojevima.

Puder koji koristite svakodnevno prilagodite tipu svoje kože. Osobe sa problematičnom kožom ne bi trebalo svaki dan da koriste pudere sa velikom moći pokrivanja (teške pudere), jer mogu produbiti svoj problem. U tom slučaju, možete se odlučiti za puder u prahu sa mineralima.

Kako da našminkate i istaknete vaše oči tokom dana pogledajte na sledećoj strani… 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ako se odlučite da vaš dnevni mejkap sadrži senčenje oka, prvo nanesite bazu na ceo kapak do obrva, a zatim baznu senku na isti predeo omanjom pljosnatom četkicom, koristeći celu površinu iste. Nanesite senku duž celog gornjeg kapka uz liniju trepavica, potom odredite orbitalnu liniju (o kojoj je bilo reči ranije), gledajući pravo i rasenčite je tako da prema unutrašnjem uglu oka bude svetlija. Istu nijansu senke nanesite i na trećinu donjeg kapka. Odlučite se za nijansu senke malo tamniju od nijanse vaše kože. Ukoliko želite da vaše oči budu više definisane, nanesite olovku u sivoj ili braon nijansi.

Duge i guste trepavice daju pogledu dubinu, zato je maskara nezaobilazna u svim prilikama, pa tako i u sklopu dnevnog mejkapa. Najbolji izbor je crna maskara sa što većom i gušćom četkicom. Ovakvom maskarom se postiže najveći volumen i dužina trepavica. Nanesite je cik- cak potezima, počev od samog korena trepavica.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: