Kako da izbegnete najčešće mejkap greške?

by | mart 19, 2016
Šminkerka: Vesna Gligorić,  064/016-22-88 Facebook stranica: Beauty Point

Šminkerka: Vesna Gligorić,
064/016-22-88
Facebook stranica: Beauty Point

Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Savršen mejkap podrazumeva da šminka ne bude previše napadna, te da izgledate prirodno, nasuprot efektu „oslikanog lica“. Ovakav look možete lako postići i same, samo treba da povedete računa o nekoliko osnovnih pravila.  

Foto: Aleksandar Gligorić

Foto: Aleksandar Gligorić

Obratite pažnju na obrve, jer su one veoma važne! Naime, kada su obrve dobro počupane i očetkane, daju licu novi oblik i konture. Pritom, boja obrva treba da bude za nijansu svetlija od boje kose kod crnkosih devojaka, a kod plavuša i brineta za nijansu tamnija od boje kose. Prenaglašene ili pretanke obrve čine da lice izgleda neprirodno.

Intezivni mejkap na očima u kombinaciji sa naglašenim usnama učiniće vas starijima, što, složićete se, nikako nije primaran cilj. Ukoliko želite svež izgled, obratite pažnju da adekvatno istaknete usne ili oči, nikako i jedno i drugo.

U odabiru nijanse pudera, žene najčešće prave fatalne greške. Kada birate nijansu pudera uvek je potrebno da ga uporedite sa tenom kože na vratu. Isto tako, prevelika količina bronzera i rumenila daju rezultat prljavog i neprirodnog izgleda.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: