Kako da vam novogodišnji makeup traje celu noć?

by | decembar 25, 2015
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Šminkerka: Daniela Banović Čoban 061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Šminkerka: Daniela Banović Čoban
061/25-25-055 www.sminkanje.rs

Kako proslava dočeka Nove godine obično počinje ranije od bilo koje druge žurke, a završava se u ranim jutarnjim časovima, potrebno je preudzeti određene mere kako bi šminka ostala ista kao i na početku večeri. Verovali ili ne, to je sasvim moguće.

Foto: Guliver/Splah

Foto: Guliver/Splah

Osnovno pravilo za dugotrajnost šminke je upotreba što kvalitetnijih proizvoda. Ne možete očekivati da vam jeftina šminka stoji na licu celu noć i pri tom još i izgleda lepo. Ipak, postoje načini da čak i manje kvalitetnu šminku učinite postojanijom.

Osobe koje imaju izrazito masnu kožu moraju se još više potruditi kako bi im se šminka sa lica, očiju pa čak i usana ne bi razmazala, ali za sve postoji rešenje.

OČI

Kako vam se senke ne bi skinule ili razmazale obavezno koristite prajmer. Preporučljivo je na kapak prvo naneti malo tečnog pudera kako biste izjednačili ten i sakrile evenualne kapilare i crvenilo. a zatim naneti prajmer za oči (ne za lice). Ukoliko nemate prajmer možete staviti malo korektora, a zatim ga fiksirati puderom u kamenu ili prahu. To neće dati baš isti efekat kao prajmer, ali će dosta pomoći da senke budu trajnije nego ako se nanesu na go kapak. Takođe, preko ili umesto prajmera možete koristiti kremaste senke preko kojih ćete naneti one u kamenu ili prahu. To će ih dodatno fiksirati za kapak. Ukoliko želite da nanesete senke u prahu ili šljokice koristite vlažnu četkicu ili aplikator koji ste natopili vodom ili fiksatorom za šminku. Ukoliko želite da nanesete nešto krupnije šljokice možete ih zalepiti lepkom za trepavice ili kapima za oči. Što se tiče ajlajnera gledajte da bude što kvalitetniji, a za svaki slučaj možete preko njega preći crnom senkom kako se ne bi preslikavao i razmazivao. Koristite nešto kvalitetniju ili vodootpornu maskaru.

Kojih pravila se pridržavati kada je konturisanje lica ili šminkanje usana u pitanju pogledajte na narednoj strani…

Foto: Guliver/Splah

Foto: Guliver/Splah

LICE

Ukoliko nemate masnu kožu verovatno nećete imati toliko problema sa skidanjem pudera, ali skakanje, igranje, gužva i preznojavanje mogu dovesti do toga da vam se šminka jednostavno istopi. Zato je preporučljivo koristiti prajmer za lice. Pre šminkanja nanesite hidratantnu kremu na lice i sačekajte oko 30 minuta. Zatim nanesite prajmer za lice, a onda pređite na nanošenje tečnog pudera. Nakon toga možete naneti korektor ukoliko je potrebno i kada završite sa licem sve fiksirajte puderom u prahu ili kamenu. Tek tada možete naneti rumenilo, bronzer, hajlajter… Tako ćete osigurati da sva šminka na licu stoji celu noć. Eventualno možete isprskati lice fiksatorom za šminku. Nikako nemojte koristiti preparate koji nisu namenjeni za tu svrhu, kao npr. lak za kosu.

USNE

Mnoge devojke ne veruju da ruž može da im traje celu noć ili barem duži deo večeri bez popravljanja. Ipak to nije tačno. U današnje vreme imamo zaista veliki izbor trajnih ruževa pristupačnih cena tako da zaista nema potrebe da svakih pet minuta trčimo u kupatilo i proveravamo šminku. Postoje i prajmeri za usne, ali se oni ređe koriste. Ipak, poželjno je koristiti olovku za usne koju ćete naneti na cele usne a zatim preko nje i sam ruž. Da biste ga dodatno fiksirale možete preko ruža preći transparetnim puderom. Mat ruževi će trajati duže u odnosu na one koji u sebi sadrže sjaj. Ukoliko su vam usne suve obavezno ih pilingujte i hidrirajte dan-dva ranije, a ne pred samo nanošenje ruža. Ukoliko ispod ruža stavite balzam za usne on će se brže skinuti.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: