Kako pravilno konturisati lice?

by | januar 22, 2016
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Komentarisala: L&Z šminkerka Marijana Grabovica, 066/669-45-59; Facebook: Marijana Grabovica Make Up

Šminkerka: Marijana Grabovica, 066/669-45-59;                Facebook: Marijana Grabovica Make Up

Konturisanjem možete da prikrijete brojne mane na licu, ali i da istaknete njegove prednosti. Primena ove tehnike veoma je popularna kako u svetu, tako i kod nas.

Svaka žena ima jedinstvene karakteristike lica, te u zavisnosti od toga određujemo koje ćete nijanse aplicirati – tamnije nijanse za sužavanje određenih delova lica, a svetlije za postizanje suprotnog efekta.

A photo posted by v_beautylover on

Kratka obuka konturisanja:

Korak 1.

Prvi korak koji morate preduzeti je određivanje nijanse pudera, koji će biti baza za njegovo konturisanje. Većina žena, odlučuje za nijansu koja je tamnija od prirodne boje kože što je prva greška koju možete učiniti. Odgovarajuću nijansu pudera, odredićete nanošenjem uzorka na bradu te na taj način uporediti sa bojom kože na vratu. Vodite računa da te dve nijanse budu kompatibilne.

Korak 2.

Prilikom naglašavanja određenih delova lica, biramo proizvod koji je svetliji bar za dve nijanse od baznog pudera, bez preterivanja sa kojim možemo postići kontraefekat. Bronzer ili tamniju nijansu pudera koristite kako biste suzili određene delove lica i učinili ih manje upadljivim (vizuelno sužavnje nosa, smanjivanje brade i podbratka…)

Kako pravilno koristiti bronzer pogledajte na sledećoj strani…

A photo posted by contourcosmetics on

Pravilna upotreba bronzera:

Način upotrebe bronzera uvek zavisi od oblika lica. Ako želimo da ga suzimo, bronzer ćemo naneti bliže ivici usana počev od uha. Sužavanje nosa, postići ćemo senčenjem leve i desne strane. Vizuelno smanjivanje čela, postiže se nanošenjem bronzera duž njegovih ivica.

Savet L&Z vizažiste:

Za prirodan look, neophodno je dobro izblendati makeup proizvode koje koristimo. Zato treba izabrati odgovarajuće četkice. Prilikom nanošenja proizvoda praškaste strukture, uvek koristite četkice sa prirodnom a za kremaste, one sa veštačkom dlakom.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: