Kako pripremiti lice pre nanošenja pudera?

by | april 22, 2016
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Komentarisala: L&Z šminkerka Marijana Grabovica, 066/669-45-59; Facebook: Marijana Grabovica Make Up

Šminkerka: Marijana Grabovica, 066/669-45-59;                Facebook: Marijana Grabovica Make Up

Nega lica je veoma važna kako bi vaš mejkap izgledao savršeno. Ovu činjenicu često zanemarujemo i očekujemo nerealne rezultate. Čišćenje lica pre spavanja treba da bude deo vaše svakodnevne rutine. Na ovaj način sačuvaćete kožu od neželjenih bubuljica i prevremene pojave bora.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Dehidrirana koža je posledica nezdravog načina života i neadekvatne nege. Kako biste na jednostavan način rešili ovaj neprijatan problem, predlažemo piling koji će vam pomoći da sa površine kože lica uklonite tragove izumrlih ćelija i postignete njegovu lepšu strukturu.

Nakon toga, hidrirajte lice hidratantnom kremom ili maskom i na taj način pripremite kožu za šminkanje. Verovale ili ne, jogurt sa malim procentom mlečne masti može biti vaš saveznik u postizanju zdravijeg izgleda kože. Pored hidratacije, njegovo povremeno nanošenje na kožu lica može vremenom izbledeti fleke koje su posledica nekadašnjih bubuljica.

Još saveta za pravilnu negu kože pre nanošenja pudera pogledajte na sledećoj strani.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Ako i pored pravilne ishrane, izbacivanja namirnica koje izazivaju pojavu istih i adekvatne higijene i dalje imate problema sa pojavom bubuljica, u situacijama kada smatrate da je nenophodno, iste možete prikriti odgovarajućim nanošenjem kamuflažne kreme. Nanesite je na nepravilnosti, fleke, predeo iznad nozdrva, a posebno na podočnjake i malo ispod njih. Ukoliko su oni modriji, kamuflažnu kremu nanesite tapkanjem na datu zonu.

Kad ste pravilno zakamuflirali nepravilnosti na koži lica, sitnijim kružnim pokretima nanesite tečni ili puder u stiku. Prilikom upotrebe prvog, neophodno je utrljati ga redom, bez vraćanja na staro mesto, kako ne biste napravili fleke. To nije slučaj sa puderom u stiku, jer se lakše nanosi. Predeo ispod očiju, na koji je naneta kamuflažna krema, može ostati svetliji u odnosu na nijansu ostalog dela lica ili ga prekrijte dodatno puderom.

Još make up saveta potražite OVDE.

Tagovi: