Kako rade noćne kreme za lice i koju izabrati

by | avgust 27, 2016
Vizažista: Marijana Đorđević; Konatkt mejl: beautytutorials86@gmail.com Fb stranica: https://www.facebook.com/groups/629625147206229/

Vizažista: Marijana Đorđević; Konatkt mejl: [email protected] Fb stranica: BEAUTY TUTORIALS by MARIANA

Noćna krema zaista može da poboljša izgled kože ako se koristi redovno i pravilno. Dakle, ne očekujte da se nakon jednog nanošenja kreme probudite 10 godina mlađi. U pitanju je proces, a da bismo ga razumeli bolje, treba da saznamo šta tačno noćna krema sadrži i šta ti sastojci rade koži.

Posetite i Marijanin YouTube kanal OVDE

Jako je bitno da kada očistite lice spavanja obavezno nanesete kremu.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Evo zašto:

Noćna kerma hidrira kožu, stimuliše stvaranje kolagena, kao i bolju cirkulaciju krvi, što čini da bore budu manje, takođe omekšava kožu i usporava proces starenja tako što vraća koži elastičnost i obnavlja ćelije.

Kako izabrati pravu kremu:

Kada birate noćnu kremu, uzmite onu koja nije suviše gusta da vam ne bi zapušila pore, tako da koža ne može da diše kroz nju. Takođe, izaberite proizvod koji nema miris – odnosno dodatne arome.

Na koje sastojke treba da obratite pažnju:

* Vitamin E se bori protiv štetnih efekata slobodnih radikala koji se nalaze na koži. Vitamin E ima veliku ulogu u revitalizaciji kože, jer pospešuje regeneraciju kože i stimuliše stvaranje kolagena.

* Hijaluronska kiselina ima sposobnost da apsorbuje velike količine vlage iz vazduha, tako da je odlična za hidrataciju kože. Hijaluronska kiselina stvara efekat zategnutije kože, a takođe “pegla” nepravilnostii bore.

* Retinol, koji je poznat i kao vitamin A, smatra se i za čudesni sastojak zbog svojih anti-ejdžing sposobnosti. Retinol može da spreči pojavu bora i ostale efekte povezane sa starenjem. Može da pomogne u ublažavanju hiperpigmentacije, odnosno fleka na licu koje su nastale zbog preteranog izlaganja UV zracima.

Koji proizvodi su dobri:

Kreme koje su napravili stručnjaci/dermatolozi su generalno dobre za kožu. Dakle, pri kupovini možete da se savetujete sa dermatologom ili ako ne želite da idete zbog kreme kod doktora, savetujte se sa apotekarom.

Način na koji se nanosi noćna krema je veoma važan kako biste od nje izvukli maksimum.

* Operite lice pre nanošenja kreme
* Uzmite količinu proizvoda koja odgovara veličini zrna pasulja iutapkajte u lice
* Kružnim pokretima nagore umasirajte proizvod u lice
* Nemojte nanositi kremu na očne kapke

Ne zaboravite da budete uporni i rezultati neće izostati.

Tagovi: