L&Z vizažista vas savetuje: Top 6 fenomenalnih trikova

by | jun 5, 2015
Autorka teksta: Tamara Kovačević

Autorka teksta: Tamara Kovačević

Šminkerka: Daniela Banović Čoban

Šminkerka: Daniela Banović Čoban

Naša šminkerka Daniela Banović Čoban otkriva ove nedelje za vas šest sjajnih trikova kako da izgledate poput prave dive u svakoj prilici.

 

 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

1. TEČNI PUDER

On predstavlja osnovu, zbog čega ga šminkeri nazivaju i baza. Nezaobilazan je za kompletan make up. Za one koji imaju problematičnu kožu sklonu aknama, flekama, crvenilu isl. potrebano je koristiti gušće pudere koji daju jače pokrivanje.
Za bepsrekoran ten uložite u jednu malo kvalitetniju gustu četku od sintetičke kratke dlake kojom ćete kružnim pokretima nanositi puder.

Kliknite za nastavak teksta. 

2. RUMENILO

Najveći problem kod nanošenja rumenila je količina. Mnoge devojke preteruju kada je rumenilo u pitanju zbog čega izgledaju mnogo starije, a koža postaje suva i beživotna. Za prirodniji izgled koristite kremasta rumenila koja ćete razmazati prstima preko jagodica nakon nanošenja tečnog pudera. Vaša koža će izgledati sveže i zategnuto.

Foto: Freedigitalphotos.net

Foto: Freedigitalphotos.net

3. SENKE

Mnogo devojke žale zato što ne znaju da nanesu pravilno senku za oči tako da ih istaknu. Kako biste sebi što više olakšale posao odlučite se a kremaste senke koje su često i vodootporne pa traju veoma dugo i bez prajmera. Samo ih razmažite prstima preko pokretnog dela kapka i malo iznad u spoljašnjim uglovima, ali tako da ne bude vidljivih oštrih ivica.

4. RUŽ

Ukoliko želite da vam ruž na usnama traje što duže odlučite se za trajne mat ruževe. Oni su obično u pakovanju poput sjajeva i nanose se sunđerastim aplikatorom. Za još duže trajanje možete na usne naneti tečni puder ili korektor, olovku, a potom i sam ruž.

5. MASKARA

Danas postoji mnoštvo maskara, pa je veoma teško odlučiti se za jednu. Potrebno je da znate kakva vrta maskare vam je potrebna. Za devojke koje imaju kratke trepavice preporučuje se maskara sa četkicom dugih dlačica, dok one sa dugim ali retkim trepavicama treba da biraju maskare sa gušćom, ali kraćom četkicom.

6. KOREKTOR

Ukoliko imate podočnjake ili tamne kolutove ispod očiju koristite tečne korektore koji su u skladu sa vašim tenom ili eventualno dve do tri nijanse svetliji, ukoliko želite da ga koristite i kao hajlajter. Pritom, važno je da znate da tamne podočnjake neće sakriti svetli korektor. U tom slučaju možete koristiti korektore sa naranđžastim tonom ili korektor u boji kože.

Tagovi: