Novi mejkap trend: Konturisanje lica strobing tehnikom

by | maj 6, 2016
Priredila: Tamara Kovačević

Priredila: Tamara Kovačević

Frizer i šminker: Marina Pjevac Facebook: Frizerski salon BOBA, Tel: 063/1587676; 063/7788653

Frizer i šminker: Marina Pjevac
Facebook: Frizerski salon BOBA,
Marina profesionalno šminkanje Tel: 063/1587676; 063/7788653

Zaboravite na sve prethodne muke i probleme s kojima ste se susretali tokom konturisanja lica. Kažite zbogom tamnim korektorima, lošim puderima i flekama od loše izblendanih prelaza na vašem licu. Okrenite se strobingu – novoj tehnici šminkanja i konturisanja uz koje će vaše lice izgledati odmorno, sveže i prirodno. 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Strobing tehnika jeste način šminkanja koji podrazumeva da s elice konturiše bez tamnih nijansi i određeni delovi se naglašavaju i ističu svetlijim nijansama, odnosno sjajnim šimerima, hajlajterima i iluminatorima, koji se prave u tečnom, kamenom ili praškastom obliku.

Nijanse koje su vam dostupne mogu biti u srebrnim, zlatnim i rozim tonovima, a vi odaberite onu koja se vama najviše dopada. Na ovaj način će vaša koža izgledati svežije, sjajnije i blistavo, ali i mlađe!

Kako da konturišete lice na ovaj način pročitajte na sledećoj strani. 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Količinu hajlajtera odredite sami. Igrajte se sa većim i manjim količinama u zavisnosti od efekta koji želite da postignete. Glamurozna šminka, kao i ona namenjena za veče je svakako otvorenija i može da podrazumeva i veće količine hajlajtera.

Ove sezone je uz strobing, u modi svež i blistav ten što po meni svakoj ženi ide u prilog. Hidrirana, čista, nahranjena koža uvek je u trendu, te pravilno odaberite i nanesite dekorativne preparate.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Odaberite svoju nijansu laganog tečnog pudera ili BB kreme, po potrebi fiksirajte puderom u kamenu i to ukoliko vam se lice sija i masti. Nanesite malo bronzera ili rumenilo u boji kajsije, maskaru i labelo u boji.

Posvetlite i naglasite lice nezaobilaznim hajlajterima nanetim na jagodice (zona tik iznad rumenila), regiju ispod obrva, na liniju nosa i u unutrašnji ugao oka. Kako biste vizuelno uvećali usne nanesite manju količinu hajlajtera tačno iznad gornje linije usne.

Konačan izgled zaokružite osmehom, i lepe zakoračite u naredne prolećne tople dane!

Tagovi: