Otrkivamo vam najbolje karmine za vaš ten i boju kose

by | septembar 4, 2016
Vizažista: Marijana Đorđević; Konatkt mejl: beautytutorials86@gmail.com Fb stranica: https://www.facebook.com/groups/629625147206229/

Vizažista: Marijana Đorđević; Konatkt mejl: [email protected] Fb stranica: BEAUTY TUTORIALS by MARIANA

Karmini su vekovima strast žena širom sveta. Oni na savršen način zaokružuju naš izgled i govore mnogo o našem karakteru. Iako svi volimo da eksperimentišemo sa bojama i nijansama, ako želite da znate koji će karmin najbolje istaći vašu prirodnu lepotu u odnosu na ten i boju kose, na pravom ste mestu.

Posetite i Marijanin YouTube kanal OVDE

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Karmini koji se slažu uz vaš ten

Svetli ten

Idealne nijanse za vas su nežni pink i bež tonovi, s klasičan “nude” karmin će se savršeno uklopiti sa vašim porcelanskim tenom. Izbegavajte narandžasto-crvene tonove i metalik karmine jer oni mogu da učine da vaše lice izgleda pomalo žućkasto i “isprano”.

Srednje svetli ten

Kristite Karmine sa žućkastim tonom, zlatne i bež braon, “nude” varijante.

Tamniji ten, osunčana koža

Imate sreće, sa vašim tenom možete da putite mašti na volju – od vibrantnih nijansi do najsvetlijih pastelnih boja. Za malo prirodniji izgled probajte karamel ili boju meda.

Tamna koža

Ako imate taman ten, a želite da vam usne izgledaju definisano i da vode “glavnu reč”, izaberite bogate metalik nijanse kao što su bakarne i bronzane boje, ali i bordo ili tamno ljubičaste. Karmini koji se slažu uz vašu boju kose

Na sledećoj strani pogledajte koje karmine da koristite u zavisnosto od vaše boje kose…

Brinete

Imate sreće, jer vi možete da eksperimentišete sa mnogo “hrabijijim” bojama nego dame sa svetlijom kosom, jer već imate taj kontrast između boje lica i kose, tako da će tamniji karmini istaći duboke tonove vaše kose. Bordo, duboke crvene nijase i zagasio ljubičasti karmini su savršeni za vas.

Plavuše

Dame sa svetlom bojom kose treba da probaju klasični crveni karmin za holivuski glamurozni izgled. Takođe možete da eksperimentišete sa roze nijansama, samo tada ostatak šminke neka vam bude svedeniji kako biste izbegli da izgledate kao da ste se maskirali.

A photo posted by We Red Hair (weloveredhair) on

Crvenokose

Ako imate crvenu kosu, morate biti malo pažljivije kada birate savršenu nijansu karmina za vas jer mnogi tonovi mogu da se “sudare” sa vašom bojom kose. Probajte suptilan pink ili crveni karmin koji će biti najpribližniji vašoj prirodnoj boji usana.

Crnokose

Crna se slaže sa svim bojama, a ono što treba da probate je tamno crveni ruž ili tamno ljubičasti za dramatičniji izgled.

Tagovi: