Sve što treba da znate o korektorima: Vrste, boje i načini nanošenja više nisu misterija!

by | avgust 20, 2016
Vizažista: Marijana Đorđević; Konatkt mejl: beautytutorials86@gmail.com Fb stranica: https://www.facebook.com/groups/629625147206229/

Vizažista: Marijana Đorđević; Konatkt mejl: [email protected] Fb stranica: BEAUTY TUTORIALS by MARIANA

Danas ćemo razotkriti tajne jednog od mnogima omiljenih proizvoda za šminkanje. Pričamo o korektorima, odnosno o tome kako treba da ih koristimo da bismo od njih izvukli makismum.

 

Posetite i Marijanin YouTube kanal OVDE.

Kada se nanosi
Najbolje je da korektor nanesete nakon tečnog pudera, a pre pudera u prahu ili kamenu. Na taj način ćete “zarobiti” korektor i on će trajati duže.

Vrste i nijanse
Pri šminkanju najbolje je da kombinujete tečni korektor i onaj u stiku.

Za prikrivanje podočnjaka koristite tečni ili kremasti korektor koji je jednu ili dve nijanse svetliji od vašeg tena. Kada pokrivate podočnjake nemojte koristiti korektor u stiku jer on isušuje, a to ne želite da radite tankoj koži ispod očiju. Plus, rezultat ne izgleda najbolje jer ubrzo počinje da se skuplja u pregibima kože i dobija “ispucali” izgled.

Na sledećoj strani pogledajte kako da nanasete korektor korak po korak…

Pošto želite da hidrirate predeo oko očiju, izaberite tečni korektor. On neće samo sakriti tamne podočnjake, već će vam koristiti kao iluminator, s obzirom na to da ćete naneti proizvod koji je svetliji od vašeg tena. Dobićete efekat privlačenja svetlosti ka licu, pa će vaš ten biti svež.

Nanesite korektor ispod očiju i do pola obraza. Utapkajte ga prstima, nikako nemojte da ga razmazujete kao kremu jer ćete tako izbrisati veći deo proizvoda.

Takođe, nanesite tečni korektor na čelo – na predeo između obrva u ovliku većeg trougla i tapkanjem izblendajte, to isto uradite na bradi, a na nos nanesite vertikalnu štraftu i utapkajte. Ako imate crvenilo ili tamne senke kod nozdrva, nanesite malo korektora i na ta mesta.

Kada ste gotovi sa tečnim korektorom, pređite na onaj u stiku. On je savršen u prikrivanju, ali i uništavanju bubuljica. Izaberite korektor u stiku koji je iste boje kao vaš ten, da boja ne bi odskakala od vaše kože i tako privlačila još više pažnje na mesta koja želite da prikrijete. Korektor u stiku ne samo da će sakriti vaše bubuljice, ožiljke, hiperpigmentaciju… već njegova formula ima moć da isušuje bubuljice zbog čega će one brže nestati.

Na sledećoj strani pogledajte listu korektora u boji kao i njihovu primenu…

Color Correcting Concealers – Korektori u boji
Kada su se ove palete korektora u raznim bojama prvi put pojavile, većina žena je bila zbunjena, ali jednom kada naučite čemu koji služi, sve će vam izgledati logično.

Pink: Pokriva plave i tamne senke na svetlom tenu

Boja breskve (bledolike breskve :D): Pokriva plave i ljubičaste senke na koži malo tamnijem tenu.

Narandžasti: Pokriva tamne fleke i nepravilnosti na tamnoj koži.

Žuti: Pokriva ljubičaste i plave senke na osunčanoj ili maslinastoj koži.

Zeleni: Pokriva crvenilo na licu – bubuljice, osipe, iritacije…

Lavanda: Pokriva žute tonove, savršen je za ljude koji imaju žućkaste senke oko očiju, nosa, usta.

Nadam se da su vam ova obajšnjenja bar malo olakšala put ka pronalasku savršenog korektora.

Tagovi: