Volite li Vibrator u rikverc?

by | januar 16, 2012

Imala sam dvadest godina kada sam prvi put bila suočena sa stavom da je sreća voleti, a ne biti voljen. Ništa mi to tada nije bilo jasno. Vrtela sam tu ideju po svojoj mladoj glavi, vrtela godinama i tek mnogo vremena kasnije bila spremna da prihvatim to kao lično saznanje.

Kada neko drag ode iz našeg života, sa njim odlazi i deo nas koji je bio vezan za tu osobu. I mi patimo, ali ne za onim ko je otišao već za onim delom nas koji smo izgubili odlaskom te osobe iz našeg života. Patimo za našim osećanjima i odnosom koji smo imali sa tom osobom.

Život je ispunjen usponima i padovima, a rekla bih da smo skloni da više patimo kad izgubimo nego da uživamo dok imamo. I kad ljubav ode nekim drugim putem (jer ona ne nestaje, samo menja pravac i tok) u dubini naše duše ostaje nam bogatstvo kroz doživljeno uskustvo, stečenu mudrost i divna sećanja. Bar imamo za čim žaliti…

Što bi rek’o Andrić: ’’Što ne boli, nije život, što ne prolazi, nije sreća’’.

Foto: Srđan Bosnić

Veseli me da je hit godine na Diskomeru Studija B pesma “Neko nema ni to…’’ grupe mladih devojaka okupljenih pod savršeno ludim i originalnim imenom “Vibrator u rikverc“.

’’Osećam strašnu bol, a neko nema ni to…’’ čarobni su početni stihove njihove pobedničke pesme. Tako mlade, a već tako mudre. E, da mi je ta pamet bila…!

Moram priznati da sam potpuno opčinjena njihovim stihovima, entuzijazmom, inspiracijom i kreativnošću. Buntovnice sa stilom, koje mi izgledaju kao da si izašle iz modnog salona Vivijen Vestvud iz najboljih dana. Navijam za njih! Budi me već danima njihov žestoki rock&punk ritam koji pokreće.

A onda kao iz daljine, dopire eho iz dalekih adolescentnih dana. Čujem moju mamu kako vrišti:’’… a neko nema ni to, a neko nema ni to..’’

Al’ ne peva.

Pokušava da me nauči da treba da budem zadovoljna onim što imam, a ne da stalno-budem-nezadovoljna.

Za divno čudo, za isto to moja profesorka engleskog je rekla da sam ambiciozna.

Hm, a šta je to zapravo bilo, vrag će ga znati…

Al’ da vibratorke tresu, tresu…


Ovo je bilo buđenje.

Želim vam lep i prijatan dan!

Žana Korolija, vlasnica agencije za odnose sa javnošću CORE Relations

Tagovi: