Žene vole oficire!

by | maj 6, 2013
Foto: Aleksandra Ostojić, www.linea.bz

Foto: Aleksandra Ostojić, www.linea.bz

Jeste li ikada uhvatile sebe da se nekom lekaru obraćate sa ‘doktore’, sa posebnim naglaskom, gotovo lascivnim, smejuljećim tonom glasa, kojim titra latentna seksualna aluzija? Ja jesam, i to više puta. Bez obzira što mi neki od tih muškaraca nisu bili privlačni svojim stavom, spoljašnjošću ili inteligencijom, samo obraćanje titulom u meni je proizvodilo skriveno uzbuđenje, dovoljno da mi ulepša dan.

To je, naravno, nekad vodilo do pogrešnih zaključaka, bez većih problema skresanih već u sledećem pokušaju ostvarenja daljeg odnosa. Jedino što mi je bilo bitno u tom trenutku je se dobro zabavim i zadržim osmeh na licu. To je jedna od situacija kada rečenica: ‘Nije do tebe, do mene je!’ ima smisla.

Malo je reći da me smara što, s vremena na vreme, svi naši mediji znaju da iz stranih, uglavnom američkih, prepišu članke i ankete prema kojima žene najviše vole uniformisane muškarce. Na vrhu liste su uvek vatrogasci i policajci.

vatrogasci

Pa, koje to žene?! Kako ja ne znam ni jednu? Znamo svi kakvo je opšte mišljenje o policajcima kod nas. Da ne pričam o tome da nikada nisam ni videla nekog vatrogasca (valjda je to ‘sva sreća’), a kamoli da znam neku ženu koja se pali na njih.

Razlika u mentalitetu je evidentna. U Americi to ima smisla jer se tamo napadno, po meni i veštački, gradi taj kult ličnosti autoritativnog muškarca koji je hrabar, odgovoran i spreman da u svakom trenutku zaštiti. Pre svega, svoju državu, a time i sve njene građane.

Amerikanci znaju zašto to rade. Da nije tako, ne bi bila ‘velika čast’ biti US marinac i sa jakim uverenjem braniti interese svoje zemlje, sprovođenjem brutalne sile i osvajanjem tuđih teritorija, a sve u ime demokratije. Uostalom, građenjem takvog imidža pripadnika javnih službi mnogo je lakše doći do zaposlenika. Ali to je neka druga tema.

Koliko god to besmisleno zvučalo, uniforma zna da promeni sve. Pre ili kasnije, svakoj ženi desilo se da je ostala bez daha pred muškarcem u uniformi. Sama uniforma zna da izgleda dovoljno dobro i svečano. Doprinosi dostojanstvu muškarca. U njoj svi izgledaju veći nego što jesu, a kada opisujemo nekog zgodnog muškaraca retko izostane da je ‘visok i snažan’.

Bezbroj filmova i romana govore o tome. Recimo, Ričard Gir uvek me podseti na pacova, ali u beloj uniformi mornaričkog Oficira postaje mi itekako privlačan Džentlmen. A tek zubati, pedalj od zemlje Tom Kruz? Ah, ta kožna jakna sa letačkim oznakama, te naočare… čist seksepil!

Ako bude dovoljno uporan, možda moj komšija, a.k.a. Top Gun, i uspe u svojoj dugogodišnjoj nameri da me osvoji. Kao fin dečko iz kraja, zgodni maneken, poznat sa malih ekrana i nema neke šanse. Oženjen je i time direktno otpada sa liste zanimljivih mi muškaraca, ali kad ga vidim u Top Gun uniformi, pilota malih aviona, moje interesovanje se naglo podiže, u obrnutoj srazmeri sa moralnim načelima. Bude li održao obećanje da će me provozati avionom, ko zna, možda i pokleknem. Malo li sam puta scenario Holivudskog filma pretvorila u realan život.

Sigurno ne bih odbila ni da me na krstarenju prekookeanskim brodom kapetan lađe pozove da mu se pridružim za stolom uz večeru. Ali sa policajcima ne umem da izađem na kraj. Uvek platim kaznu bez pogovora. Ne znam kako bih reagovala kada bi mi neki drvoseča, snažnog, mišićavog i oznojanog tela, presekao put ali priznajem da sam se jedno vreme lickala pre nego bih otišla na fitness trening.

Muškarac u uniformi je obučen da zaštiti i služi, a svaka žena to već zna da prevede na svoj jezik. Od njih se očekuje, a projektovanje očekivanja je omiljeni ženski hobi. Uniforma izaziva poštovanje i pokornost, što je već dovoljno uzbudljivo. Astrološka
potvrda da uniformisani muškarci moraju imati jak Mars, navodi na činjenicu da su obično dobri ljubavnici.

Ne bih rekla da je kuvarska uniforma ono što mi ne da da skinem oči sa ekrana dok gledam Rudolfa, mada su kuvari uvek visoko na tim listama, ali njegova veština sigurno jeste. A upravo to da je muškarac vešt u rukama za mene je jedna od presudnih stvari u
odabiru partnera. To mi uliva sigurnost da će se snaći u svakoj situaciji, spasiti i zaštititi mene Olivu.

Kažu da sve što žene žele od svog muškarca je da budu spašene. Otuda valjda i ta legenda o princu na belom konju. Pa i konjanik nosi uniformu, zar ne? I princ! Tako i ja želim da moj muškarac bude moj heroj. Siguran u sebe, autoritativan, hrabar i posvećen.

Kada razmišljam o tome koji vid uniforme bi došao u obzir, ne znam zašto, ali među prvima koji mi padaju na pamet su vaterpolisti. Pa i oni nose uniformu, zar ne?! 🙂

Žana Korolija, vlasnica agencije za odnose s javnošću CORE Relations

Tagovi: