Categories Horoskop

Saturn u Strelcu: Uspeh u karijeri i velike ljubavne promene

Saturn, planeta ambicije, odgovornosti i sazrevanja, 20. decembra, posle 29,5 godina, ulazi u Jarca, znak kojim vlada, zbog čega će njegov uticaj naredne dve i po godine godine biti vrlo naglašen. Krajem godine, obrazuje harmonične aspekte sa Marsom i Uranom, koji podstiču na akciju i donose profesionalni uspeh i visoku društvenu poziciju.

Konjunkcija sa Merkurom upozorava da će rođeni u prvoj dekadi Ovna, Raka, Vage i Jarca, morati još malo da sačekaju kako bi krenuli u realizaciju svojih ciljeva. Tranzit Saturna preko desetog zodijačkog znaka, najviše će osetiti Jarčevi, Vodolije i Vage, znaci u kojima je uticaj ove planete jak, a najmanje Rakovi, Lavovi i Ovnovi. Mnogima će doneti profesionalnu satisfakciju, drugima nasledstvo ili rešavanje pitanja nekretnina, a neki će se naći na životnim prekretnicama, pa mogu da sretnu nekoga sa kim će poželeti da ostanu do kraja života i zasnuju porodicu.

Saturn simbolizuje životna iskustva do kojih dolazimo najčešće kroz sazrevanje u vidu raznih odricanja, čekanja (strpljen-spašen) ili patnju. Saturn u Jarcu ili 10. polju (karijera) naglašen je u horoskopima političara i poslovnih ljudi koji su opsednuti bogatstvom, društvenim položajem i moći.

Takođe, simbolizuje filozofiju i nauku, pa se ova pozicija Saturna često može videti u horoskopima vrhunskih diplomata, univerzitetskih profesora i predavača.

Gde je vaš Saturn?

U prvoj astrološkoj kući daje veliku moć trpljenja, izdržljivost, istrajnost, stoicizam, a loše aspektovan podložnost depresiji i probleme sa zglobovima, zubima, kožom.

U drugom astrološkom polju Saturn imaju praktične, strpljive, istrajne osobe, kojima novac pritiče preko kupoprodaje nekretnina ili deonica. Mogući su problemi sa grlom.

U trećoj astrološkoj kući upozorava na opasnost u saobraćaju, kao i na probleme sa plućima, zglobovima, rukama, naročito šakama. Dobro aspektovan često se nalazi u horoskopima naučnika, matematičara, pisaca, novinara.

U četvrtom astrološkom polju donosi siromaštvo u detinjstvu i mladosti, konzervativan pogled na svet, velika ograničenja, težak odnos sa roditeljima. Dobri aspekti govore o mogućnosti nasledstva ili dobitaka preko nekretnina.

U petoj astrološkoj kući često se nađe u horoskopima umetnika i kreativnih osoba, slikara, kompozitora, pisaca. I mladosti nemaju dovoljno samopouzdanja, stidljive su, inhibirane, emotivno blokirane pa teško pronalaze odgovarajućeg partnera.

U šestom astrološkom polju simbolizuje zanimanja u vezi sa medicinom pa se često nađe u horokopima lekara, kao i alternativnim vidovima lečenja, kućnim ljubimcima, zdravom hranom. Loše aspektovan donosi sklonost ka povredama zglobova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA