Categories Horoskop

Veliki mesečni horoskop za decembar 2017.

Eto, dok se okrenusmo, protrča ova 2017-a godina…i već smo u njenom poslednjem mesecu, decembru. Polako ćemo krenuti da se pripremamo za doček nove godine, da svodimo račune….U ovom nam mesecu dolazi zima, ali u ovom mesecu idu i neke velike planetarne promene….pa da počnemo… Decembar započinjemo sa Suncem, Saturnom i Merkurom u znaku Strelca. U Jarcu se nalazi Pluton, Neptun u Ribama, a retrogradni Uran u Ovnu. Mesec je u znaku Bika, Mars u znaku Vage, a u Škorpiji su se smestili Jupiter i Venera.

Prva planeta koja menja znak je baš Venera, koja prelazi u znak Strelca 1-og decembra. Pošto je u Škorpiji bila u izuzetno lošoj poziciji, sigurna sam da vam je donela porast ljubomore, opsesivne strahove, ali i velike strasti… kao i probleme u finansijskom segmentu. U znaku Strelca ona donosi jednu rasterećeniju i lakšu energiju, potrebu za slobodom, za optimizmom, ali i potrebu za avanturom. Za početak nije loše… 3-eg decembra Merkur kreće retrogradnim hodom. Pošto je u trenutku počinjanja retrogradnosti u konjukciji sa Saturnom, slobodno računajte da ćete u narednih dvadesetak dana morati da se bavite izuzetno ozbiljnim pravnim, legalnim, papirološkim pitanjima. Sve oko čega se zakasnilo ili se nije završilo, sada će morati da dođe na dnevni red…

4-og decembra imamo pun Mesec u znaku Blizanaca. Sada imamo neku jasniju sliku – dogovori i bitna pitanja koja su pokrenuta u periodu od šest meseci unazad, sada dolaze do svoje kulminacije. Moraćemo debelo da preispitamo i neke svoje stavove, ali i da „bacimo na papir“ koliko zaista dobijamo od nekih saradnji. U periodu od 9-og decembra, pa sve do kraja meseca, Venera i Sunce će biti u konjukciji, prvo u znaku Strelca, pa potom u znaku Jarca. Sa ovom konjukcijom ćemo i ući u narednu, 2018-u godinu. Ovaj će aspekt pokrenuti mnoge ljubavne priče, koje se vezuju ili za inostranstvo ili za putovanja, i u tim vezama ćemo na neki način suštinski biti promenjeni. Ovi će odnosi biti vrlo podsticajni po nas, proširiće nam vidike, ali ćemo morati da naučimo da cenimo i svoju, ali i partnerovu slobodu. Prelaskom u znak Jarca, oformiće se ozbiljni odnosi, i emotivni i poslovni, odnosi koji će imati dugačak rok trajanja, ali odnosi koji sa sobom nose veliku odgovornost. No, velika odgovornost donosi i velike uspehe…

9-og decembra i Mars prelazi u znak Škorpije. Ovo je mesto Marsovog vladarstva i doneće velik intenzitet i u ljubavnim, ali i u poslovno finansijskim odnosima. Venera i Mars će u trećoj dekadi meseca biti u sekstilnom odnosu, što će itekako doprineti poboljšanju ljubavnih veza. Sa konjukcijom Marsa i Jupitera u znaku Škorpije i ući ćemo u narednu godinu. Izuzetno moćan aspekt, ukoliko se koristi za dobro… 18-og decembra imamo mlad Mesec u znaku Strelca. No, ovo nije običan mlad Mesec, obzirom da će ova planeta, sem konjukcije sa Suncem, imati i konjukciju sa Venerom i trigon sa Uranom. Jeste da ovo jednim delom možemo okarakterisati kao početak pred novogodišnje euforije i slavlja, ali ovo je u isto vreme odličan aspekt i za ljubavne, ali i za poslovne odnose. 20-i decembar. Neka Strelčevi spreme vatromet, neka krenu sa veseljem, jer Saturn ovog dana izlazi iz njihovog znaka. Završili ste dvoipogodišnju obuku kod strogog učitelja – mučitelja, i upravo ulazite u nov životni ciklus. Nadam se da će vam naredni period doneti opuštanje i olakšanje, ali da nećete zaboraviti lekcije koje ste na teži način naučili. Saturn prelazi u znak Jarca, znak u kojem je neprikosnoveni vladar, a ovom tranzitu ćemo tek pisati…

21-og decembra i Sunce prelazi u znak Jarca. Počinje zima, a nadamo se da neće biti duga i hladna, zar ne? Jarčevima želimo srećne rođendane i da im period njihove vladavine donese samo lepe stvari, ljubav, dobru materijalnu situaciju i naravno – zdravlje. 23-eg decembra Merkur kreće direktnim hodom. Što se ispravilo, ispravilo se, što se završilo, završilo se. Svi smo dobili priliku da neke svoje greške korigujemo, svi smo dobili priliku da neke odnose koji su pokidani ponovo spojimo….nadam se da ste vi svoju iskoristili kako valja… 24-og decembra i Venera prelazi u znak Jarca i pravi aspekte sa Saturnom i Suncem. Ovi dani bi trebali da donesu stabilnost u ljubavno – poslovnim odnosima, ali i veliku odgovornost prema onima koje volimo. Takođe, ovo je period početaka nekih jakih karmičko ljubavnih priča – dugovi se moraju odužiti, jer vreme uvek dođe po svoje… Tako, aspekt po aspekt, stigosmo mi do kraja ovog meseca. Ali i do kraja ove, 2017-e godine. Neki će je pamtiti po dobru, neki po zlu. Sada je vreme da otvorimo vrata novoj, 2018-oj godini. Članovi tima Moj astrolog žele vam svako dobro i sreću, žele vam da dosegnete svoje želje i da ostvarite svoje snove. Pre svega, želimo vam zdravlja, mira, ljubavi i stabilnosti. Srećno!!!

OVAN

Ljubav

Prelaskom Venere u znak Strelca jedan deo tenzije i pritiska koji je postojao u vašim emotivnim ili bračnim relacijama počeće da popušta. Mars, vaš vladar i planeta partnerstava Venera biće u prvoj dekadi meseca u sekstilnom aspektu, što će svakako doneti i više razumevanja, ali i više nekih zajedničkih aktivnosti koje će prijati i vama i voljenoj osobi. Prelaskom Marsa u znak Škorpije, vi ćete ponovo osetiti onu svoju staru snagu i samopouzdanje, ali bi bilo dobro da ovo iskoristite za dodatno građenje odnosa sa partnerom, pogotovo što ćete povremeno imati više nego otvorenih prilika za neke flertove,avanture i tajne odnose. Kontrolišite svoje strasti i ne dozvolite da vas zanesu neke osobe. Prelaskom Venere u znak Jarca u poslednjoj nedelji decembra, i vi i partner ćete postati mnogo odgovorniji jedno prema drugom i verovatno dočekati novu 2018-u u dobrom raspoloženju. Što se slobodnih Ovnova tiče, vi do kraja druge dekade meseca možete otpočeti romansu sa nekim ko živi nešto dalje od vas ili je na proputovanju u vašem gradu. U trećoj dekadi decembra više su aktuelne ljubavi preko poslovnog segmenta. Neki od vas mogu otpočeti i tajnu romansu sa zauzetom osobom.

Posao

Iako na samom početku meseca može izgledati kao da sve u poslovnom segmentu dostiže svoju kulminaciju kada je nervoza i turbulencije u pitanju, vrlo brzo će se neke situacije rešiti i pokazati vam da ste bili na pravom putu kada ste rešili da budete strpljivi i balansirate. Ovo je mesec koji je za vas izuzetno poslovno jak i pored toga što ćete veći njegov deo, bar kada su dogovori u pitanju, morati da ispravljate „krive Drine“ i trudite se da pronađete zajednički jezik sa poslovnim partnerima. Novac će u najvećoj meri dolaziti onima koji rade sa strancima, a što se ostalih tiče – nećete proći loše, i uvek ćete uspevati da se u poslednjem trenutku izvučete i snađete. Treća dekada – odlični poslovni potezi.

Zdravlje

Da biste se osećali dobro i sačuvali zdravlje, moraćete da tokom decembra budete dosta odgovorni prema sebi. Iako ćete smatrati da imate više nego dovoljno energije, oprez je neophodan. Jačajte što više imunitet.

BIK

Ljubav

Izuzetno je dobro to što ćete vrlo brzo, već na samom ulasku u decembar mesec, osetiti kako se neki mračni oblaci razilaze nad vašim glavama kada su emotivna i bračna partnerstva u pitanju. Počećete da se osećate bolje, onaj vaš stari entuzijazam i optimizam će se ponovo probuditi, a i partner će uvek uspevati da pronađe prave reči i povuče prave poteze, da biste oboje funkcionisali skladnije. Malo će tokom ovog meseca biti momenata koji će doneti nervozu, a čak i ako i kada oni naiđu – trudite se da nađete prava rešenja i prevaziđete teškoće. Poslednja dekada decembra će biti još bolja nego prethodni period, u tim danima vi i partner ste kao „ruka i rukavica“ – usklađeni u svemu, maksimalno posvećeni jedno drugom i spremni da se podržavate, ali i zajednički uživate u svom odnosu. Uđite veseli i zadovoljni u novu 2018-u godinu! Za slobodne Bikove – Venera u konjukciji sa Suncem u vašem polju strasti, koja će biti jako aktuelna, naročito tokom druge dekade decembra, mnoge od vas uvešće u odnos u kojem će seksualnost i potreba za nesputanošću biti jako naglašeni. Sa nekim ćete uživati u „krevetskim igrarijama“,ne razmišljajući o tome da li ova veza ima budućnost ili ne.

Posao

Pred vama je u poslovnom segmentu dosta promenljiv mesec, i tek tokom treće dekade osetićete se smirenije i stabilnije. Promene u vašem poslovnom okruženju će se dešavati na dnevnoj bazi, i iako ćete uspevati da sa njima izlazite na kraj, ipak ćete non stop morati da budete na oprezu i skoncentrisani. Posebno ćete morati da se fokusirate na sve ono što se vezuje za finansijski segment, pogotovo za obaveze i račune koji su ostali neregulisani iz proteklog perioda. Potrudite se da maksimalno raščistite situaciju, da biste mogli da uđete rasterećeni u 2018-u godinu. Od treće dekade decembra dobijate jednu veliku i moćnu podršku za svoje planove i buduće poduhvate od strane tranzitnog Saturna.

Zdravlje

Iako će zdravstveni segment dosta bolje funkcionisati nego u novembru, i tokom ovog meseca je potrebno da više obratite pažnju na svoj imunitet. Stariji pripadnici znaka mogu imati problema sa krvnim sudovima.

BLIZANCI

Ljubav

Do 23-eg decembra, dok je vaš vladar retrogradan u znaku Strelca i polju partnerskih odnosa, spremite se na jedno veliko „čišćenje“ loših situacija i odnosa sa voljenom osobom ili bračnim partnerom. Ovo čišćenje neće baš u svakom momentu biti ugodno, i evidentno je da ćete vi i partner morati da imate dosta strpljenja jedno za drugo. Posebno je komplikovana situacija tokom prve dekade decembra, naročito oko punog Meseca, kada neke tenzije mogu prilično proključati. I pored ovoga, imaćete više nego dovoljno prilika za otvoren razgovor i smirenje, pa je preporuka za vas da ne dižete ruke od osoba koje su vam važne. Ne zaboravite, Saturn krajem druge dekade izlazi iz vašeg polja emotivnih partnerstava, i slobodno računajte da se vrlo brzo situacija okreće u vašu korist. Što se slobodnih Blizanaca tiče, vi tokom ovog meseca možete imati potrebu da obnovite komunikaciju, možda i vezu, sa nekim od bivših emotivnih partnera. Takođe, dolazićete u kontakt sa osobama koje poznajete od ranije, i možda poželeti i nešto više sa njima. No, neće ovaj mesec proći samo u prošlim pričama. Vaša vladarka polja ljubavi, Venera, daće vam od druge dekade mogućnost za novu osobu, i to iz vaše bliske okoline.

Posao

Što se poslovnog segmenta tiče – pa, i dobrog i lošeg koliko god hoćete. Dobro je što ćete uspeti da obnovite neke poslovne odnose, da rešite probleme u poslovnim partnerstvima, da sa svojim saradnicima ostvarite bolju komunikaciju. Loše je što ćete se dosta trošiti, što ćete neke obaveze morati da ponavljate, što će vam biti teško da se skoncentrišete na ono što vam je zaista bitno, i što ćete imati problema sa probijanjem rokova. No, ništa od ovoga lošijeg što se bude dešavalo neće ni u jednom trenutku istinski ugroziti vaše pozicije. Što se finansijskog dela tiče, mogu da kažem da ćete biti zadovoljni prilivima, ali ćete prilično teško raspoređivati novac i često ćete trošiti van svake mere.

Zdravlje

Vaš vladar jeste retrogradan i u dosta slaboj poziciji tokom decembra, ali zato je polje zdravlja više nego dobro postavljeno u ovom periodu. U suštini, imaćete dobre i zdrave navike i voditi računa o svom imunitetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA