Categories Inspiracija

Iz Slovačke nam stiže providna kafa!

Nešto sasvim novo! Iz Slovačke nam stiže bezbojna kafa, ukoliko postane trend i zaludi ceo svet, jedno je sigurno, više nećemo imati problema sa žutim zubima. Naime, trenutni trend kafeterija dosegao je još dalje i sada imamo prvu bezbojnu kafu na svetu.  Međutim, utisci su podeljini.

Foto: Pintarest

Providna kafa je izum braće Davida i Adama Nagyija iz Slovačke, koji su svoj proizvod nazvali CLR CFF (skraćeno od clear coffee; srp. bistra ili providna kafa). Napitak će se prodavati u pakovanju od dve flašice od 200ml i koštaće 7 evra.

Napitak se sastoji od zrna Arabike kafe i vode, bez dodataka, konzervansa, zaslađivača i veštačkih ukusa. Kreatori još nisu objasnili kako su uspeli da stvore neverovatan efekat providnosti, osim izjave da su upotrebljeni potpuno novi tehnološki metodi. Kalorijska vrednost je jednaka istoj prosečne kafe.

Što se tiče samog ukusa, za sada su mišljenja podeljena. Neki tvrde da je ista kao i svaka druga hladna kafa, dok drugi smatraju da u najboljem slučaju ima ukus previše razvodnjene kafe. Ostaje da se vidi da li će se bezbojna kafa „primiti“ ili ćemo zauvek biti osuđeni na žute zube.


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA