Categories Inspiracija

Joga na potpuno drugačiji način

Slovenačka umetnica Anja Humljan predstavila nam je potpuno drugačiji pogled na jogu.

Foto: anjahumljan.si
Foto: anjahumljan.si

Ona je umetnica, arhitekta, plesačica i instruktorka joge, a stoji iza projekta koji će vas sasvim sigurno naterati da izvučete prostirku za jogu i prepustite se ovoj filozofiji tela i uma. Projekat Urban Yoga stvoren je kako bi podstakao buđenje svesti o telu i promenio pogled na gradske ulice i svakodnevne situacije.

Fotografije napravljene na ulicama velikih gradova, kao što su Njujork, Madrid, Pariz i Ljubljana, stavljaju u fokus poze iz joge u želji da istaknu kako grad ne mora uvek da predstavlja neki uznemirujući prostor bez mirnog mesta za prepuštanje ovoj filozofiji. Takođe žele da ukažu na to da grad može predstavljati i prostor prepun energije i dinamike koji će samo još više doprineti našoj harmoniji tela i duha.

Anja ističe da sve dok se naša tela prilagođavaju prostoru u kom živimo, a naša srca telu, gradovi će cvetati, a stanovnici će imati bogat život, a samim tim će i arhitektura nastaviti da usmerava našu svest ka sopstvenom smislu postojanja.

Sve ove fotografije sakupljene su u knjizi Anje Humljan pod nazivom “Urban Yoga”, koja će, sigurni smo, inspirisati mnoge da počnu sa praktikovanjem ove filozofije.

Foto: anjahumljan.si

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA