Categories Inspiracija

Kako da brže prođeš AERODROMSKE PROVERE

Čekanje u redovima na aerodromu može da bude frustrirajuće iskustvo. Evo saveta koji vam mogu pomoći da lakše i brže prođete kroz sve aerodromske provere.

 

Aerodromske guzve


Oprezno sa tečnošću
Ograničite količinu tečnosti koju unosite u avion. Svaki putnik može da unese najviše 100ml tečnosti po boci. Izuzetke predstavljaju lekovi i hrana za bebe koji mogu da se unesu, ali moraju da se prijave.

 

Lepo se spakujte
Spakujte stvari uredno. Što se urednije spakujete, to je manja verovatnoća da će vam otvarati kofere. Možete da koristite i providne kese kako biste svoju odeću što bolje organizovali i kako se pri eventualnoj dodatnoj proveri ne bi sve izručilo napolje. Kablove vaših tehničkih uređaja pažljivo namotajte.

 

Ne žurite sa poklonima
Nemojte da pakujete poklone. Ako želite da obradujete svoje najbliže, vremena za pakovanje biće i kada stignete na željenu destinaciju. Ako nosite tečnosti kao što su sosovi i salatni prelivi, spakujte ih u prtljag koji predajete. Kolači su dozvoljeni, ali možda će biti neophodno dodatno skeniranje.

 

Aerodromske guzve

Što više podataka
Prilikom rezervacije avionske karte koristite svoje ime i datum rođenja. Iako mala razlika između imena na rezervaciji i bording pasu ne bi trebalo da bude problem, tačnost će vam umanjiti dodatna objašnjavanja i zadržavanja.

 

Pazite na vreme
Planirajte tako da imate dovoljno vremena za čekanje. Pojedini aerodromi na svojim sajtovima naglašavaju koliko vremena pre poletanja je potrebno doći. Ipak, često su redovi znatno duži nego što je očekivano, a ne bi baš bilo dobro da zakasnite na let.

Obucite se praktično
Pre nego što krenete na aerodrom ispraznite metalni novac iz vaših džepova, nosite što manje nakita i izbegavajte nošenje kaiša na pantalonama jer ćete verovatno morati da ga skinete zbog detektora metala. Obujte obuću koja se lako izuva.

 

Laptop
Nosite torbu za laptop koja će lako proći kroz skener. Torbe treba da budu ravne kako bi s lakoćom prošle kroz poktretnu traku. Poželjno je da nemaju džepove, niti metalne delove na sebi.

 

Iskoristite vreme dok čekate
Vreme čekanja iskoristie efikasno. Skinite jaknu i grupišite metalne predmete i sitan novac. Takođe, ne zaboravite da bacite flašice s vodom ili sokove koje ste možda poneli sa sobom.

 

Budite ljubazni
Uznemireni i svađalački nastrojeni putnici deluju sumnjivije i često su izloženi dodatnim proverama. Pažljivo izaberite red u kome čekate. Neki aerodromi, pored običnih, nude brze (ekspertske) i porodične redove. Dobro pogledajte i da li stojite u redu za putnike iz zemalja EU kako ne bi došlo do zabune i kako ne biste bili primorani da se vratite na sam kraj reda.

 

(MONDO)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA