Categories Inspiracija

Mitovi o polu deteta

Gotovo da svaka buduća mama želi što pre da sazna pol svog deteta jer svaka žena od malena mašta ili o devojčici ili dečaku. Naravno, kada dođe vreme za to, vaš ginekolog vam putem ultrazvuka može odrediti pol bebe. Mnogima je i dalje nerazrešena misterija kako da otkriju pol deteta sami. Postoje brojne legende, a mi vam donosimo nekoliko primera koji će vas, barem, dobro nasmejati.

1. Legenda kaže da su maje određivale pol deteta tako što su uzimale u obzir godinu rođenja majke tokom začeća, kao i godinu začeća deteta. Ako su godine jednake ili pak obe neparne, verovalo se da je devojčica. Ukoliko je  jedna godina neparna, onda je dečak.

2. Odredite pol pomoću ključa. Bacite ga na zemlju i zamolite prijatelja ili prijateljicu da ga pokupi. Postoji verovanje da ako ga uhvati za uži deo, beba će biti devojčica, a ako ga uhvati za okrugli deo, biće dečak.

3. Skinite burmu sa prsta (ako vam ne otiču prsti) i okačite je na lanac. Postavite ga u visini struka i opušteno držite. ukoliko počne da se pokreće u vidu krugova, veruje se da nosite dečaka. Ukoliko se pomera napred-nazad, dobićete malu princezu.

4. Ukoliko vam se tokom trudnoće neopisivo jede sladoled, nosite devojčicu. Ako, pak, žudite za kiselom i slanom hranom, biće dečak!

5. Sledeći put kada odete na kontrolu i kada budete mogli da čujete otkucaje srca vašeg deteta izbrojte ih jer, prema legendi, ukoliko je broj otkucaja viši od 140 u minuti, dete će bitiženskog pola, a ukoliko je ispo 140 biće dečak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA