Categories Inspiracija

Naučite da nije sramota reći – NE!

Iako “zvanična” istraživanja pokazuju da žene svakog dana imaju oko pet sati slobodnog vremena, većina pripadnica lepšeg pola se ne bi složila sa ovom konstatacijom.
Naime, zaposlene majke svakog dana sa manje ili više veštine pokušavaju da usklade poslovne obaveze, vreme provedeno sa decom i kućne zadatke, zbog čega veliki procenat ne može da izdvoji ni pola sata za sebe. Zato u trenutku kada se neki raniji dogovori otkažu, pa odjednom dobiju po koji slobodan trenutak, većina ne može da se opusti pod pritiskom griže savesti i “nametnutog lenstvovanja”.

Foto: Pixabay

Zato se postavlja pitanje – kako zaustaviti točak obaveza i pronaći vreme u kome, ipak, možemo da se odmorimo? Stručnjaci nam poručuju da bi trebalo da uživamo u svakom trenutku svakoga dana, ali budimo iskreni – to je mnogo lakše reći nego uraditi.
Ipak, neke smernice postoje: za početak, nemojte u sadašnjosti razmišljati o svim obavezama u budućnosti, jer se na taj način nesvesno povećava pritisak, ali i razočaranje ako se nešto od planiranog ne ispuni. Drugo, neka na listama nikada ne bude više od šest zadataka za dan i treće,trudite se da ne obavljate više poslova istovremeno, jer se tako povećavaju šanse da neke samo “napola” završite.

Naučite da nije sramota reći “ne” molbama za koje stvarno nemate vremena i shvatite da je perfekcionizam dobar tek ponekad, te da svakodnevna posvećenost najsitnijim detaljima, u svim segmentima života, može doneti više štete nego koristi.
I, na kraju – kada ispunite sve što ste isplanirali, slobodno nagradite sebe: neka to bude duga topla kupka, kafa sa prijateljicama ili omiljeni kolač, bilo šta što će vas obradovati.

Pročitajte i… Otkrili smo “recept” za sreću 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA