Categories Inspiracija

Od stare odeće napravite novu

Koliko god se trudili da kupujemo kvalitetnu garderobu, činjenica je da se i ta nova odeća posle određenog vremena ofuca. Da li je do proizvođača, materijala ili nečeg trećeg, rezultat je uvek isti – imamo odeću koja nije za nošenje, niti za bacanje.

Otkrivamo vam kako postojeću garderobu možete da obnovite pomoću malih trikova.

Pamučne majice najbrže propadaju, možda zato što ih najčešće nosimo. Dodajte na majicu novi detalj, u vidu aplikacije, broša ili dugmića i prišijte ih gde hoćete. Možete kupiti štras ili ukrasne kristale i cirkone. Ako je majica na ivicama rukava počela se cepa, možete kupiti ukrasne trake i ojačati te delove.

Košulju takođe možete osvežiti na sličan način. Na primer, zamena svih dugmića učiniće da vaša košulja izgleda kao nova. Ako je na nekom delu pocepana, uvek možete napraviti zanimljive “zakrpe”.

Stare pantalone možete dodatno izbledeti i iscepati. Ili ih prekrojiti u nešto drugo – kratke pantalone, suknju, šorts ili torbu. Možete ih čak i obojiti. Ove sezone aktuelan je tie-dye print.

Kako od vaših starih farmerki možete napraviti nove sa tie-dye šarom, ili kako od obične bele majice napraviti trendi majicu s printom – pronađite u februarskom broju Lepote i zdravlja (na kioscima od 20. januara).

Da li i vi prekrajate stare komade odeće? Pošalite nam fotografiju odevnog predmeta koji ste prepravili, uz kratak komentar (kako je ranije izgledala ta odeća i šta ste vi uradili sa njom), a mi ćemo sve vaše fotografije objaviti na portalu.

Fotografije možete slati na mejl www.lepotaizdravlje.rs@gmail.com, sa naznakom “Uradi sama”.

Izvor: Kakopedija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA