Categories Inspiracija

“Raspust” je gotov, mora da se radi… Evo načina da ulepšamo današnji dan…

Osećaj odvojenosti od porodice i prijatelja, kao i monotonija na random, mestu čine da veliki broj ljudi upadne u depresivno stanje kada praznici prođu. Međutim, ima rešenja – praznični period može biti odlična prilika da unesete neku novinu u svoj život i učinite ga zanimljivijim. Evo šta može učiniti da se osećate bolje…

Foto: Pixabay

Korak po korak: Jedan od najboljih načina da pobedite anksioznost vezanu za povratak na posao je da unapred organizujete sledeću nedelju, a na poslu se, umesto na celinu, fokusirajte na detalje i obavljajte zadatke (odnosno delove posla) jedan po jedan. Na taj način radno vreme vam neće doneti veliki pritisak, jer ćete imati utisak da brže prolazi.

Praznici su najbolje doba da isprobate nove stvari i nastavite da ih praktikujete i kada “raspoust” prođe. Kada sebi postavljamo neki izazov, dolazi do hemijskih promena u mozgu, odnosno povišenog nivoa dopamina, hormona sreće, jer nove stvari povezujemo sa zadovoljstvom, uživanjem, i učenjem. Bavite se bilo čime što će vas jako obradovati.

Ne morate čekati vikend ili odmor da biste se dobro zabavili. Dogovorite se da se vidite s nekim posle posla ili ispanirajte neku zabavnu aktivnos,t u kojoj ćete učestvovati sami. Ispunite rokovnik ili planer zanimljivim stvarima, kojima ćete se unapred radovati – ako znate da vas čeka kvalitetno provedno vreme, lakše ćete prebroditi radni dan.

Zapišite kako ste se osećali za vreme praznika, ali pišite i o negativnim emocijama koje su se javile nakon povratka ustaljenom načinu života. Posmatrajte izbacivanje negativnih emocija iz svog sistema kao puštanje vode u kupatilu, odnosno pročišćenje – izbacite sve iz sebe na papir ili ekran kompjutera, pokušajte da utvrdite šta bi mogao da bude uzrok stresa, a kada završite sa introspekcijom pocepajte papir i bacite ga tj. izbrižite tekst iz memorije kompjutera. Kada se konačno oslobodite tereta, osećaćete se mnogo bolje.

Pročitajte i…  Pretvorite snove u posao! Željka i Milica nam otkrivaju kako su to uradile… 

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA