Categories Inspiracija

Šta rade žene, koje uspevaju da izađu na kraj sa stresom? Evo odgovora…

Da biste uspele da sa stresom izađete na kraj, savladajte makar jedan od ovih sedam saveta. Provereno deluju.

Foto: Pixabay

Razmislite pre nego što reagujete: Pre no što odgovorite na nečiji pasivno-agresivni mejl ili nastup, napravite krug po kući, kancelariji ili oko zgrade. Reagujte sa zadrškom.

Ne zaboravite da dišete: Kada stres nastupi, ljudi ne misle na svoje disanje, a to je ključno – duboko udahnite, zadržite dah dve sekunde, zatim izdahnite. Ponovite deset puta.

Naučite reč “ne”: Prihvatanje svih predloga i obaveza je siguran put za preopterećenost. Postavite prioritete i delujte u skladu sa tim, jer nije realno da očekujete da na sve izazove odgovorite kako treba. Zato spustite kriterijume i očekivanja.

Niko nije savršen: Greške su dozvoljene. Priznajte ih i nastavite dalje.

Izduvni ventili: Teretana, šoping, trčanje, gledanje serija, pričanje telefon s najboljom prijateljicom, kuvanje… Time se stres oslobađa i to uvek radite kad ste pod pritiskom. Osim posla i obaveza, važne su i slobodne aktivnosti da biste kasnije bile produktivne.

Organizacija je ključna: Izbegnite nepotreban stres, kada znate šta vas čeka – pripremite se. Ovo se odnosi na bitne I manje bitne stvari, poput spremanja odeću za ujutru, hrane, ključeva od kola….

Važan je kvalitetan san: Stres ne možete da zaobiđete ako spavate pet sati! Telo mora da se kvalitetno odmori.

Pročitajte i… Par pametnih pokreta i misli i recite ćao, ćao stresu!

Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA