Categories Inspiracija

Zašto više nema džentlmena u Srbiji?

Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina "Lepota i Zdravlje"
Piše: Tamara Bogunović, novinar magazina “Lepota i Zdravlje”

Nemojte mi reći da i vi niste primetili kako su muškarci-džentlmeni postali ugrožena vrsta koja preti apsolutnom izumiranju? Oni divni maniri poput otvaranja vrata automobila, kulturni a smeli pozivi za šetnju pored reke, cvet na prvom sastanku, ispraćanje do stana i mnogi drugi polako postaju daleka prošlost. Ali, postavlja se pitanje zašto je to tako? 

Foto: Pixabay

Feminizmom do samoće

Čini mi se da je feminizam doprineo tome da se muškarci još više povuku u sebe. Jednom je moj kolega rekao da su muškarci zapravo lepši. a žene jači pol, i zaista se slažem. Tako je feminizam, na čelu sa jakim ženama koje sve mogu same doprineo tome da muškarci ne žele da pokrenu inicijativu i načine prvi korak.

Mame su krive

Iako rizikujem da se sve mame okome na mene kako bi odranile svoju čast kao i metode vaspitanja, ali vajde na trenutak da budemo objektivni, i da bez pristrasnih momenata pristupimo ovom problemu. Videla sam pre neki dan na Insta story-u mladu mamu čije dete je govorilo da je “otkačio” tri devojčice u školi jer mu se više ne sviđaju, a kao razlog je naveo da su uobražene i zahtevne. Citairaću njegov monolog kako je tekao dalje: “ali nema veze, ionako mi se sviđaju još tri devojčice”. Pre nego što je izrazio sviđanje prema gotovo čitavom razredu, a majka ga nije posavetovala da bi bilo lepo da se odluči samo za jednu, trebalo bi se osvrnuti na njegovo neprimerene prideve kojima je nazvao te devojčice. Majka nijednom nije rekla da to nije u redu. Bilo kako bilo, roditelji su ti koji su odgovorni za to kako će se sutra njihovi sinovi ophoditi prema osobama suprotnog pola, i obrnuto.

A krive smo i mi, žene

Kako ne bi krivac bio svako samo ne mi, važno je da se sve žene sada prisete da su i one jednom, ako ne i u nekoliko navrata, bile grube prema muškarcima, i da su na njihove džentlmenske poteze odreagovale sa podsmehom. Ako niste baš vi uradili to, verujte mi, poznajem mnogo žena koje jesu. Tako je došlo do toga da muškarci sve češće ne žele da ispadnu “budale”.

Šta nam je činiti? Biti iskren, otvoren i poštovati ljude oko sebe.

Pročitati i… Kako sam prevazišla stres!


Zapratite nas na Viberu! Učestvujte u kreativnim razgovorima i prvi čitajte najinteresantnije vesti sa portala “Lepota i zdravlje” >>> http://www.viber.com/lepotaizdravlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA