Categories Stil života

Jelisaveta Orašanin: Kako je Ljubica postala najbolja drugarica…

Svako ko ima ljubimca zna da se uz to malo (ili malo veće) biće otvara jedna sasvim nova dimenzija ljubavi, poverenja i razumevanja. Naravno, sve su to vrednosti koje negujemo i sa članovima porodice, ali tek kad počnemo da se staramo o kuci, maci ili nekim drugim životinjicama, shvatimo koliko smo pre toga malo znali o bezuslovnim emocijama. 

Piše: Maja Šarić

Svako ko poznaje Jelisavetu dobro zna da je jazavičarka Ljubica njena stalna pratnja. Više gotovo i ne ide na mesta gde njih dve ne mogu zajedno, a da za njenu kucu više nema prepreka – dokaz je to što zajedno idu čak i u pozorište. 

Foto: Arhiva L&Z

Ljubica je ušla u život poznate glumice sasvim slučajno pre godinu dana, a danas u njemu zauzima važno mesto. Jelisaveta i njena ljubimica nerazdvojne su partnerke u svim situacijama. Možemo slobodno da primetimo da, koliko je Jelisaveta morala da se prilagodi novoj svakodnevici, koja podrazumeva brigu o psu, toliko je i mala jazavičarka morala da se navikne na tempo svoje gazdarice – što podrazumeva i odlaske na probe i u pozorište.

”Ljubicu su pronašli na ulici neki ljudi, promrzlu i bolesnu”, priča Jelisaveta kako je usvojila kucu. ”Nisu mogli da je zadrže jer već imaju psa, pa su je ponudili na udomljavanje. Dugo sam razmišljala o tome da li da je uzmem – na kraju je presudila tuga koju sam videla u njenim očima. Bila je veoma nepoverljiva i bežala je od mene. Stalno sam joj tepala “ljubavi mala”, “ljubavice” i na kraju joj dala ime Ljubica.”
Pošto je kuca u prvo vreme bila sva uplašena i bolešljiva, stalno su išle kod lekara, na preglede i terapije. ”To joj je bio dodatni stres. Injekcije, lekovi, kupanje i, naravno, novi dom u kom je trebalo da se snađe… Iz dana u dan ona se sve više vezivala za mene, a onda je počela da me brani. Niko nije smeo da se pozdravi sa mnom – odmah bi režala i lajala. Danas smo nerazdvojni tim. Svuda idemo zajedno. Ljubav je obostrana, bezuslovna i ogromna.”

Zajedno i u pozorište
Dani jedne glumice znaju da budu pretrpani obavezama – snimanja, probe, igranje predstava… Ali Ljubica ide baš svuda s njom. ”Svi su se navikli na to da je ona sastavni deo mene. Mirna je i uglavnom leži i spava. Vodim je gde god je dozvoljeno prisustvo pasa. Poslušna je. U kafiću sedi u mom krilu, i na probama je blizu mene, na podu u ćošku, i osmatra. Vodim je sa sobom i kad igram predstave. Ona ostane u garderobi, dok sam ja na sceni. Upoznala je sve moje kolege u BDP-u i sprijateljila se s njima. U pozorištu imamo psa Čedu, koji je uvek tu, u zgradi ili ispred nje, i Ljubica se divno druži s njim. Kada treba da idem na neki događaj ili bilo koje mesto gde ne može sa mnom, ostavljam je kod sestre Milice.”

Klikinite sledeću stranicu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA