Avgust u okrugu Osejdž: Uzbudljiva američka drama premijerno 2. marta u Beogradu

by | februar 27, 2014

Sigurno jedna od najuzbudljivijih novih američkih drama, u kojoj se smenjuju žestoki smeh i tuga, predstava “Avgust u okrugu Osejdž” premijerno će biti izvedena 2. marta u Ateljeu 2012 nas sceni „Mira Trailović“ u 20 sati.

Avgust u okrugu Osejdž

“Avgust u okrugu Osejdž”, savremenog američkog pisca Trejsija Letsa je drama o komplikovanim međuljudskim, ljubavnim i porodičnim odnosima koja se odvija jednog avgusta u malom okrugu u Americi. Priča o mračnoj istoriji jedne porodice, o ženama jake volje koje je život odvojio, a porodična kriza ponovo vratila u kuću u kojoj su odrasle, kod problematične žene koja ih je podigla – donela je piscu Trejsi Letsu, pored mnogobrojnih nagrada, i onu najprestižniju – Pulicerovu nagradu za 2008. godinu, a kritičari ga već porede sa Judžinom O’Nilom ili Edvardom Olbijem.

Komad je premijerno postavljen u Čikagu, 2007. godine, a odmah zatim i na Brodveju, gde je imao preko 650 izvođenja do kraja 2009. godine.

Ova drama sa komičnim elementima sa velikim uspehom igra se u američkim pozorištima, kao i u Velikoj Britaniji, Izraelu, Portoriku, Australiji, Nemačkoj, Argentini, Švedskoj, Danskoj, Peruu, Španiji, na Novom Zelandu, u Holandiji, Indiji…

Po ovom komadu 2013. godine snimljen je istoimeni holivudski film sa Džulijom Roberts i Meril Strip u glavnim ulogama, koje su im već donele nominacije za ovogodišnje filmske nagrade Oskar.

Igraju: Dara Džokić, Anita Mančić, Branimir Brstina, Jelena Petrović, Jelena Đokić, Milica Mihajlović, Branka Šelić, Mladen Andrejević, Dejan Dedić, Isidora Minić, Marinko Madžgalj, Nenad Ćirić i Dragan Nikolić (specijalna pojava). Režiju potpisuje Ljiljana Todorović.

Tagovi: