Beogradizacija Beograda: Bogat muzički program u Knez Mihailovoj ulici

by | jun 27, 2012

U okviru kulturne akcije „Beogradizacija Beograda“ i ovog vikenda pripremljen je bogat i zanimljiv program za sve građane, ovoga puta sa muzičkim pečatom. 

Poslednjih nekoliko vikenda muzika se čula iz tematskog parka „Terazije iz 1930”, a i ove subote ponovo možete uživati u starogradskoj muzici seksteta „Skadarlija“ (11h), dok u prijatnim večernjim satima možete prošetati i Knez Mihailovom i poslušati raznovrstan muzički program.

Krenite od „Ruskog cara“ i počnite sa koncertom džez benda Jovana Maljokovića (20h), pa put „Servantesa“ gde ćete moći da uživate u melodijama srednjovekovne muzike koje će za Vas izvesti anasambl „Renesans“ (20h).

Tu zastanite i pogledajte fotografije nekadašnjeg, starog Beograda izložbe „Terazije – duh Beograda“ (20h) sve do ugla Knez Mihailove i Zmaj Jovine ulice gde će najpoznatiji gudački orkestar u Srbiji, „Dušan Skovran“ (20h) izvesti svoj repertoar za ljubitelje ozbiljne muzike.

Na uglu Knez Mihailove i ulice Vuka Karadžića nastupiće pijanista Marko Marić (20h), a za njim i Vlada Maričić, dok će „Point Blank“ (20h) za Vas svoj najbolji bluz svirati kod Galerije Fakulteta likovnih umetnosti.

Za kraj, pogledajte „Travijatu“ Đuzepea Verdija koju ćemo od 21h prikazivati na „video wall-u“ na uglu Knez Mihailove i Uskočke ulice.

Tagovi: