Beogradski festival igre: Tel Aviv kroz ples i muziku

by | mart 24, 2015

Beogradski festival igre, međunarodna kulturna manifestacija, održaće se ove godine po dvanaesti put u periodu od 23. marta do 9. aprila na nekoliko lokacija. Beograd je, zahvaljujući ovom festivalu, postao važno mesto u biografiji mnogih baletskih umetnika, grad u kojem se svakog proleća predstavljaju i prepliću novi i kultni plesni komadi, grad u koji rado dolaze baletske zvezde i mladi umetnici koje je svetska kritika tek najavila. 
_Inbal Pinto i Avšalom Polak_Značaj manifestacije na svetskoj mapi, ogleda se u aktuelnosti programa, produkcijama koje se u istovremeno izvode u velikim svetskim metropolama, odnosno događajima koji su premijernog karaktera za širi region.

Izraelske kompanije “AFI Europe” i “Shikun & Binui”, koje grade stambeno-poslovni kompleks “Central Garden” prepoznale su kvalitet ovog festivala koji pruža nemerljivu podršku profesionalnim igračima, pedagozima, koreografima i mladim ljudima iz svih umetničkih oblasti. Beogradska publika imaće priliku da uživa u komadu “Ostriga” u izvedbi plesne kompanije “Inbal Pinto i Avšalom Polak” iz Tel Aviva. Pinto i Polak nude posebnu vrstu plesnog teatra koji se obraća publici svih generacija. Komad “Ostriga” inspirisan je drevnom pričom o dečijem prijateljstvu koji je prikazan kroz svet cirkusa sazdan od lutajućih uličnih akrobata i neverovatne igre koju izvodi 12 umetnika. Plesna kompanija iz Tel Aviva nastupaće u Beogradu 26. marta u Ateljeu 212 u terminima od 16 i 20h.

Tagovi: