#BookTalk2015: Da li je država prijatelj ili neprijatelj knjige?

by | avgust 24, 2015

BookTalk2015_instagram_v11

Prva Regionalna književna konferencija Book Talk 2015, koja se održava od 3. do 5. septembra u Novom Sadu, okupiće na desetine pisaca, prevodilaca, izdavača i čitalaca iz Srbije i država u okruženju. Glavni nosioci projekta su GLOSSY MEDIA – Magazin HELLO i Uduženje građana “NVO COLOR MEDIA EVENTS” , a njihovi partneri Color Press Grupa – najveći izdavač magazina u regionu i Color Media Comunications, koji zajedno, tokom godine, organizuju preko 50 konferencija i drugih događaja.

Konferencija se održava i zahvaljujući finansijskoj podršci Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, Gradskoj upravi za kulturu Grada Novog Sada i brojnim sponzorima.

Država kao (ne)prijatelj knjige„, naslov je prvog panela koji će u okviru konferencije „Book Talk“ biti održan u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu 4. septembra.

Koje su perspektive opstanka knjige u vremenima kada države u regionu u svojim budžetima izdavajaju rekordno niske procente za kulturu? Šta su glavni problemi na relaciji pisci – izdavači – država? Postoje li i dalje u svakom režimu „dvorski pisci“ i „dvorski izdavači“?

oliverakovacevic.JPG

Na ova pitanje odgovore će pokušati da daju učesnici panela:

Damir Uzunović, Buybook, Sarajevo
Mladen Vesković, Ministarstvo kulture Republike Srbije
Zoran Kolundžija, Prometej, Novi Sad
Dejan Papić, Laguna, Beograd
Veran Matić, Samizdat, Beograd
Jelena Trivan, Službeni glasnik, Beograd
Mirana Likar Bajželj, Ljubljana
Moderator panela je Olivera Kovačević, autorka emisije „Da, možda, ne“ i urednica zabravnog programa RTS.

Detaljan program i uputstva za prijavu možete pronaći OVDE

Tagovi: