#BookTalk2015: Exit Through the Gift Shop: Gde je budućnost izdavaštva u digitalnom dobu

by | avgust 27, 2015

BookTalk2015_instagram_v11

Prva Regionalna književna konferencija Book Talk 2015, koja se održava od 3. do 5. septembra u Novom Sadu, okupiće na desetine pisaca, prevodilaca, izdavača i čitalaca iz Srbije i država u okruženju. Glavni nosioci projekta su GLOSSY MEDIA – Magazin HELLO i Uduženje građana “NVO COLOR MEDIA EVENTS” , a njihovi partneri Color Press Grupa – najveći izdavač magazina u regionu i Color Media Comunications, koji zajedno, tokom godine, organizuju preko 50 konferencija i drugih događaja.

Konferencija se održava i zahvaljujući finansijskoj podršci Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, Gradskoj upravi za kulturu Grada Novog Sada i brojnim sponzorima.

Exit Through the Gift Shop: Gde je budućnost izdavaštva u digitalnom dobu„, naslov je trećeg panela koji će u okviru konferencije „Book Talk“ biti održan u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu 4. septembra.

Kupuju li ljudi češće knjige za sebe ili kao poklon drugima. Kako se sve pisci i izdavači dovijaju da bi postali dopadljiviji potencijalnim čitaocima ili „darovateljima“? Koji trendovi trenutno dominiraju – Srednji vek, horori, trileri, ljubići, erotika, teorije zavere…? Zašto digitalna knjiga nije (još) uspela da ugrozi papirnu i kako je knjiga izbegla sudbinu dnevne štampe i dela magazina?

erzika

Na ova pitanja odgovore će pokušati da daju učesnici panela:

Žana Poliakov, Beograd
Marina Krleža, Zagreb
Oto Oltvanji, Subotica
Ekrem Dupanović, Sarajevo
Predrag Uljarević, Podgorica
Svetislav Jovanov, Novi Sad
Dejan Stojiljković, Beograd
Moderator panela je Eržika Pap Reljin, novinarka RTV-a

Detaljan program i uputstva za prijavu možete pronaći OVDE

Tagovi: