#BookTalk2015: Šta je Gras hteo da nam poruči: Ima li književnosti bez političkog stava

by | avgust 30, 2015

BookTalk2015_instagram_v11

Prva Regionalna književna konferencija Book Talk 2015, koja se održava od 3. do 5. septembra u Novom Sadu, okupiće na desetine pisaca, prevodilaca, izdavača i čitalaca iz Srbije i država u okruženju. Glavni nosioci projekta su GLOSSY MEDIA – Magazin HELLO i Uduženje građana “NVO COLOR MEDIA EVENTS” , a njihovi partneri Color Press Grupa – najveći izdavač magazina u regionu i Color Media Comunications, koji zajedno, tokom godine, organizuju preko 50 konferencija i drugih događaja.

Konferencija se održava i zahvaljujući finansijskoj podršci Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, Gradskoj upravi za kulturu Grada Novog Sada i brojnim sponzorima.

Šta je Gras hteo da nam poruči: Ima li književnosti bez političkog stava“ naslov je šestog panela koji će u okviru konferencije „Book Talk“ biti održan u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu 4. septembra.

Nedavno preminuli nemački pisac smatrao je da nema književnosti bez političkog stava i određivanja prema pojavama u društvu. Mogu li pisci u regionu da stvaraju književnost lišenu odnosa prema sadašnjosti i nedavnoj prošlosti, političkim stavovima o njenim akterima? Koliko politički stav danas određuje ugao kojim se gledaju i ostale „nepolitičke“ teme?

jovana

Na ova pitanja odgovore će pokušati da daju učesnici panela:

Svetlana Slapšak, Ljubljana
Laslo Vegel, Novi Sad
Veton Surroi, Priština
Balša Brković, Podgorica
Nenad Šaponja, Zrenjanin
Lejla Karamujić, Sarajevo
Marko Vidojković, Beograd
Luka Mičeta, Beograd
Moderator je Jovana Gligorijević, novinarka nedeljnika „Vreme“

Detaljan program i uputstva za prijavu možete pronaći OVDE

Tagovi: