#BookTalk2015: Where Have All The Flowers Gone: Kuda klizi region i koja je u tome odgovornost intelektualnih elita – EU ili novi ratovi?

by | avgust 28, 2015

BookTalk2015_instagram_v11

Prva Regionalna književna konferencija Book Talk 2015, koja se održava od 3. do 5. septembra u Novom Sadu, okupiće na desetine pisaca, prevodilaca, izdavača i čitalaca iz Srbije i država u okruženju. Glavni nosioci projekta su GLOSSY MEDIA – Magazin HELLO i Uduženje građana “NVO COLOR MEDIA EVENTS” , a njihovi partneri Color Press Grupa – najveći izdavač magazina u regionu i Color Media Comunications, koji zajedno, tokom godine, organizuju preko 50 konferencija i drugih događaja.

Konferencija se održava i zahvaljujući finansijskoj podršci Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, Gradskoj upravi za kulturu Grada Novog Sada i brojnim sponzorima.

Where Have All The Flowers Gone: Kuda klizi region i koja je u tome odgovornost intelektualnih elita – EU ili novi ratovi? „, naslov je trećeg panela koji će u okviru konferencije „Book Talk“ biti održan u Spomen zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu 4. septembra.

Jesu li u pravu oni koji tvrde da se „obični narod već davno pomirio“ a da su elite, neretko upravo one intelektualne i književne – te koje i dalje produblju podele u regionu? Postoje li i dalje „ratni“ i „antiratni“ profiteri sa svojim ličnim interesima, jačim od interesa naroda iz kojih dolaze?

jovana

Na ova pitanja odgovore će pokušati da daju učesnici panela:

Laslo Blašković, Narodna biblioteka Srbije
Vule Žurić, Pančevo
Ivana Šojat, Osijek
Žarko Jokanović, Beograd
Mirjana Đurđević, Beograd
Zoran Knežević, Ljubljana
Nihad Hasanović, Sarajevo
Moderator je Jovana Gligorijević, novinarka nedeljnika „Vreme“.

Detaljan program i uputstva za prijavu možete pronaći OVDE

Tagovi: