Cinema City predstavlja žiri i nagrade

by | jun 27, 2015

U ponedeljak 29. juna od 20h biće otvoren 8. Cinema City internacionalni filmski festival, koji se ove godine održava od 29. juna do 5. jula pod sloganom „Na pravom mestu u pravo vreme.“

cinema

Ovogodišnji festival biće održan u novoj kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu. Publici će premijerno biti predstavljeno 70 filmskih ostvarenja u okviru šest raznovrsnih selekcija na šest festivalskih zona. Ukupno četiri žirija će dodeliti nagradu za najbolje među jednakima u selekcijama Nacionalna klasa, Fresh danube Films i Up to 10.000 Bucks. Prvi put ove godine Žiri mladih dodeljuje Nagradu mladih za, prema njihovom mišljenju, najbolji film iz selekcije domaćih ostvarenja, Nacionalna klasa. Publika će takođe izglasati najbolji film po svom izboru iz selekcije Nacionalna klasa, Fresh Danube Films i 360°. Na otvaranju festivala biće dodeljena Nagrada za doprinos festivalu Dubravki Lakić, i Nagradu za doprinos domaćoj kinematografiji prof. Feti Dautoviću.

Brižljivo birana filmska ostvarenja biće prikazana na čak šest festivalskih zona: Amstel Open Air Cinema, SKCNS Fabrika i Quarter Indoor Cinema, Planet rock Music Stage & Open Air Cinema, SKNCS Brod Teatar i Firchie Think Tank Studio.

Foto: PR

Foto: PR

U okviru šest selekcija, takmičarske Nacionalne klase, Fresh Danube Films i Up to 10.000 Bucks, kao i revijalnih Respect to 1st Films, 360° i Planet Rock biće prikazana pažljivo odabrana debitantska ostvarenja, odnosno prvi i drugi filmovi autora koji oblikuju sadašnjost i budućnost domaće i svetske kinematografije, a publika će biti svedok rađanja novih zvezda filmske i muzičke scene.

Najbolje među jednakima u svakoj takmičarskoj selekciji će i ove godine birati poseban žiri za svaku takmičarsku selekciju. Ukupno tri žirija dodeliće nagrade najboljima za sve tri takmičarske selekcije: Nacionalna klasa, Fresh Danube Films i Up to 10.000 Bucks. Ove godine prvi put osnovan je Žiri mladih koji takođe dodeljuje Nagradu mladih, za prema njihovom mišljenju najbolji film u selekciji Nacionalna klasa. Publika, jedan od najstrožijih žirija, čije se mišljenje izuzetno ceni, dodeliće Nagradu publike najboljem filmu festivala iz svih takmičarskih selekcija.

Na ceremoniji otvaranja festivala, u ponedeljak 29. juna u 20h biće dodeljna Nagrada za doprinos festivalu Dubravki Lakić i Nagrada za doprinos domaćoj kinematografiji prof. Feti Dautoviću.

Foto: PR

Foto: PR

KOMPLETNA SATNICA
Kompletnu satnicu 8. Cinema City festivala. Proverite raspored projekcija i celokupan program na INTERAKTIVNOJ SATNICI CINEMA CITY FESTIVALA!

Amstel i ove godine sa ponosom podržava Cinema City.

Festival su podržali i Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Novi Sad, kao i Nestea i Burn, nemačka organizacija za tehničku saradnju GIZ, Francuski institut u Srbiji, Ambasada Kanade i Italijanski centar za kulturu Addetto.

ulaznice

PODSEĆAMO
U TOKU JE PRODAJA ULAZNICA ZA 8. CINEMA CITY
U prodaji su ulaznice za 8. Cinema City. Kupovinom jedne jedinstvene ulaznice i njenom zamenom za Cinema City narukvicu posetiocu svi festivalski postaju dostupni. U prodaji su tri tipa ulaznica: Cinema City dnevna ulaznica, dnevna ulaznica po ceni od 250 RSD, Cinema City paket sedmodnevna ulaznica po ceni od 950 RSD i Cinema City SUPER sedmodnevna ulaznica po ceni od 1450 RSD koja rezerviše posebno mesto za svaku od projekcija.

Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima Gigstix-a (http://gigstix.com/prodajna-mesta-gde-kupiti-ulaznice) i tokom festivala na samoj lokaciji od 14h do 00.00h., kada se može i izvršiti zamena kupljenih ulaznica u pretprodaji.

Tagovi: