Depeche Mode: Koncert za pamćenje

by | maj 20, 2013

Čuveni engleski sastav Depeche Mode održao je svoj dogoočekivani prvi koncert u Beogradu, na Ušću, pred oko 20.000 ljudi iz zemlje i inostranstva.

DIPEŠ MOD

Sinoć oko 20.45 sati čuli su se prvi taktovi numere “Welcome to My World” sa novog albuma “Delta Mashine” po kome su „Depeche Mode“ nazvali i turneju.

Nakon laganog početka usledile su pesme “Angel”, “Walking in My Shoes”, “Precios”, a pevač Dejv Gahan pozdravio je publiku kratko, posle druge melodije, sa “Dobro veče, Beograde”.

DIPEŠ MOD

Iznad bine široke 50 i duboke 24 metra nalazio se sistem pokretnih reflektora koji, dok se spuštao prema članovima benda i podizao, okretao ka publici bacajući svetla različite boje, podsećao na svemirski brod.

Na početku pesme “Barrel of a Gun” došlo je do malih tehničkih problema, te je bend tu numeru izveo tek iz trećeg puta izvinjavajući se zbog prekida, dok se publika malo zabrinula još pod uticajem otkazivanja njihovog koncerta 2009. godine zbog Gahanove bolesti.

Posle kratkog prekida Gor je sa gitarom izveo dve balade, a Gahan se vratio za numeru “Heaven”.

Vi ste najbolja publika!”, poručio je pevač „Depeche Mode“ nakon pet pesama izvedenih na bis. Uprkos iščekivanju publike da će se još jednom vratiti, napustili su scenu na Ušću posle dva sata i 20 minuta svirke.

Izvor i foto: Tanjug

Tagovi: