Edukativne igre za decu i odrasle u Muzeju istorije Jugoslavije

by | jun 22, 2012

Muzej istorije Jugoslavije tokom trajanja izložbe „Tehnika narodu“ organizovaće edukativne i zabavne igre za decu i odrasle „Trka za tehniku“ i „Mašina budućnosti“.

Igre su osmišljene da omoguće da se izložba pogleda na interaktivniki i kreativniji način , da se upoznaju sa eksponatima, da razmišljaju i razgovaraju o tome kako se razvijala tehnika, kako se nekada i sada zamišlja budućnost, kako nastaoju tehničke inovacije i kako tehnologija menja svet oko nas.

Svake subote do 26. avgusta, od 10 do 13 časova zainteresovani posetioci će sa animatorima ili sa prijateljima i/ili roditeljima moći da se uključe u istraživanje tehnike i osmišljavanje novih pronalazaka.

Izložba Tehnika narodu predstavlja razvoj tehnike za svakodnevnu upotrebu u Jugoslaviji od sredine pedesetih do sredine sedamdesetih godina 20. veka. Posetioci će moći da saznaju na koje načine je socijalistička vlast narodu približavala tehniku, kao i kako je masovna upotreba „malih kućnih aparata“, radija, televizije i automobila oblikovala život i trajno promenila navike i običaje.

Izložba će biti otvorena do 26. avgusta od 10.00 do 16.00 časova svakoga dana, osim ponedeljkom.

Tagovi: