Intimne foto beleške Nadežde Petrović i priznanje za Color Press Group

by | februar 1, 2013

Na izložbi „Nadežda Petrović: s obe strane objektiva“ otvorenoj sinoć u novosadskoj Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, među kulturnim institucijama, kompanijam i pojedincima kojima je dodeljeno priznanje za uspešnu saradnju sa Spomen zbirkom našla se i kompanija Color Press Group.

Nakon dodele priznanja otvorena je izložba autorke Jasne Jovanov, koja je čuvenu slikarku Nadeždu Petrović predstavila kao fotografa i modela, dok je fotografkinja i istoričarka umetnosti Goranka Matić dala svoj osvrt na Nadežnin doživljaj sveta putem objektiva. Pasionirani ljubitelj fotografije, Nadežda Petrović, objektiv fotoaparata je usmeravala ka različitim situacijama, a posebno ka intimnom porodičnom okruženju.

Ministar kulutre i informisanja Srbije Bratislav Petković istakao je da je Nadežda Petrović veliko ime za Srbiju i Vojvodinu.

Nadežda Petrović je svojim radom, delima, mislima uvela našu umetnost i kulturu u evropske tokove. Kao slikarka, fotograf i na kraju i kao bolničarka dala je pečat vremenu u kom je živela i pečat za sebe samu„, zaključio je Petković.

Kompanija Color Press Group sarađuje sa Spomen zbirkom Pavla Beljanskog u vidu promovisanja aktivnosti, zajedničkih akcija kao i podsticanja interesovanja zaposlenih u kompaniji za raznolike kulturne sadržaje koje nudi Spomen zbirka.

Priznanje u ime kompanije „Color Press Group“ preuzela je Lidija Ćulibrk, urednica magazina Lepota&Zdravlje

Izložba „Nadežda Petrović: s obe strane objektiva“ će biti otvorena do 10. marta 2013. godine. Tokom trajanja izložbe biće organizovan raznovrstan prateći program u vidu filmskih večeri, radionica za decu i stručnih tumačenja postavke.

Tagovi: