Izložba fotografija Miše Obradovića

by | jun 26, 2015

Izložba fotografija Miše Obradovića pod nazivom „Senke“ biće otvorena u subotu 27. juna u 20 časova u prostoru O3one Art Space u Uzun Mirkovoj 10. Izložba „Senke“ je autorska izložba, nastala kao pokušaj umetnika da nakon godina bavljenja fotografijom, ponovo – sam sebi – definiše srž ove umetnosti.

Foto: PR

Foto: PR

U eksperimentalnoj potrazi za suštinom fotografije, umetnik inspiraciju i odgovore traži u igri svetlosti i senke, u pokretu i suptilnoj veštini „hvatanja trenutka“. Izložbu možete pogledati do 9. jula 2015.

Miša Obradović rođen je 1973. u Beogradu. Početkom devedesetih, tokom studiranja na Pravnom fakultetu u Beogradu počinje da se bavi fotografijom i ubrzo postaje jedan od vodećih modnih fotografa kod nas. Početak njegove karijere obeležila je saradnja sa vodećim modnim kućama tog vremena u Srbiji i naslovne strane brojnih magazina. Godine 1996. odlazi u Pariz na usavršavanje u prestižnu školu ICART Photo, nakon čega nastavlja da se bavi isključivo modom, radeći sa najčuvenijim svetskim fotografima.

U prestižnu školu ICART Photo u Parizu 1996. odlazi na usavršavanje i počinje da radi sa brojnim svetskim fotografima. Sredinom 2004. vraća se u Beograd i radi sa najvažnijim magazinima (Cosmopolitan, Elle, MensHelth, Grazia, CKM, Lepota i Zdravlje, Story…), a u saradnji sa marketinškim agencijama radi i na kampanjama za CocaColu, Telekom Srbije, Dunav osiguranje, Prokredit banku, Socite generale bank, Verano motors, NIS, Extrime intimo…

Dobitnik je Pantene beauty award 2006 za najboljeg modnog fotografa, kao i nagrade za najboljeg fotografa 2014. godine na Serbian Fashion week-u.

Tagovi: