Kako ni od čega napraviti nešto?

by | novembar 21, 2011

Organizacija „ACT women“ vas poziva da u subotu 26. novembra prisustvujete kreativnim radionicama dekupaž tehnike. „Ni od čega nešto ili izazovi dekupaža“ je otvorena i besplatna radionica, a biće održana u Kulturnom centru REX u periodu od 15 do 18 časova.

Za sve one koji nisu upoznati sa dekupažom, radi se o kreativnom načinu stvaranja predmeta isecanjem, lepljenjem i lakiranjem. Dekupaž je nastao u Francuskoj još u 18. veku, a poznata je kao kreativna tehnika zahvaljujući kojoj za vrlo malo novca možete da rekonstruišete i ulepšate predmete oko sebe. Ove radionice mogu biti sjajna prilika za sve one koji žele da obraduju najbliže unikatnim i originalnim poklonima za predstojeće praznike.

Radionicu će voditi akademska primenjena umetnica Miomira Mima Jović, i Mirjana Kljakić, koje imaju dugogodišnje iskustvo u primenjenoj umetnosti, i koje će vas na zabavan način upoznati sa tajnama dekupaža. Organizatori će obezbediti sav neophodan materijal, kao i osveženje, a vaše je samo da dođete, zabavite se i naučite nešto novo. Sve što napravite, možete da ponesete sa sobom.

Ove radionice su deo Ženskog dana, projekta koji traje od 2008. godine, u organizaciji „ACT women“, a  uz podršku „Rekonstrukcije ženskog fonda“.

 

Tagovi: