Kampanja se nastavlja: Osnaženi komitet za glasno NE govoru mržnje!

by | mart 13, 2014

Nacionalni komitet za borbu protiv govora mrznje održao je danas svoj prvi zvanični sastanak u 2014. godini u Palati Srbija. Sastankom je predsedavao Nenad Borovčanin, predsednik Nacionalnog komiteta i državni sekretar za omladinu.

komitet2

Sastanku je prisustvovalo više od 20 članova Komiteta – predstavnika ministarstava i omladinskih organizacija, kao i predstavnici institucija koje su se početkom godine priključile radu Komiteta – Kancelarije poverenice za zaštitu ravnopravnosti, Kancelarije za ljudska i manjinska prava i Specijalnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, te Olimpijskog komiteta Srbije.

Pozdravljajući prisutne, Nenad Borovčanin istakao je da je prošla godina bila posvećena izgradnji strukture, a da će u narednom periodu uslediti vidljivije i efektivnije aktivnosti usmerene ka konkretnom delovanju protiv govora mržnje u realnom i virtuelnom svetu.

Nacionalni koordinator kampanje, Aleksandra Knežević upoznala je članove Komiteta sa aktivnostima realizovanim u prethodnom periodu i pozvala ih da koriste aktivno interaktivni kalendar platforme www.nemrznji.rs za redovno i blagovremeno deljenje informacija.

Članica Komiteta Gazela Pudar Draško u svom kratkom izlaganju predstavila je akcioni plan za 2014, ohrabrivši prisutne da daju doprinos iz domena institucije/organizacije koju predstavljaju, kako bi se Nacionalni komitet nametnuo kao referento telo spremno da da doprinos borbi protiv negativnih pojava u društvu i prepoznato kao značajan akter kroz svoje delovanje.

komitet1

Nakon konstruktivne diskusije, potvrđena je želja članova Komiteta da budu aktivni u narednom periodu, a ohrabreno je i formiranje tima za reagovanje u hitnim situacijama.

Zatvarajući sastanak, predsednik Komiteta zahvalio se prisutnima na dosadašnjem radu po kome Komitet sve više postaje prepoznat u društvu i najavio da će naredni sastanak biti održan u Nišu, po utvrđenoj praksi da se svaki sastanak ovog tela održava u drugom gradu širom Srbije, čime se dodatno skreće pažnja lokalne zajednice na pitanja iz domena rada Komiteta.

Tagovi: