Kenijac Stenli Kibruto pobednik prve otvorene trke u Beogradu

by | oktobar 4, 2014

Više od 1000 ljudi istrčalo je prvu otvorenu trku u Beogradu – adidas Open Run, a pobednik je Kenijac Stenli Kibruto. On je betonsku stazu oko Savskog jezera (7,700km) istrčao za 23:26 min i osvojio vaučer u vrednost od 500 evra za kupovinu atletske opreme. Od žena najbrža je bila naša atletičarka Olivera Jevtić koja je otvorenu trku istrčala za 25:15 minuta.

Foto Antionio Ahel 9

Uz moto #BoostBelgrade u ovoj popularnoj svetskoj trci urbanih gradskih trkača učestvovali su mnogi rekreativci, poznate ličnosti, ali i profesionalci poput naših maratonaca Olivere Jevtić i Ivana Miškeljina. Među trkačima je bilo i dosta stranaca, a njihovo učešće potvrđuje činjenicu da je Beograd ponovo prepoznat kao metropola koja se nalazi na mapi svetskih trka kakav je adidas Open Run!

Foto Antonio Ahel 3

Foto Antionio Ahel 8

Foto Antionio Ahel 11

Trka je bila besplаtna i otvorena za sve, bez obzirа na pol, uzrast ili fizičku spremnost. O regularnosti brinule su sudije Atletskog saveza Beograda, a svi koji su istrčali trku bez obzira na postignuti rezultat imali su mogućnost da osvoje jednu od tri vredne nagrade. Sara Jovanović je izvukla tri startna broja i Aleksandar Fuk (35:05 min), Zorana Vučković (45:16 min), Alek Adamović (37:00 min) učešćem u mini kvizu osvojili su Boost patike za trčanje.

Foto Antionio Ahel 12

Foto Antionio Ahel 13

Foto Antionio Ahel 10

Otvorena trka je inspirisana konceptom gradskih trka koje se održavaju širom sveta i promovišu zdrav i aktivan način života uz obilje dobre zabave i pozitivne energije. Sledeće godine trka će biti na novoj lokaciji sa još većim brojem učesnika, a do tada svi zainteresovani mogu se priključiti adidas Runningtimu svake subote sa Ivanom Miškeljinom na Adi, Košutnjaku i Dunavskom keju pored SC „25.maj“.

Autor: Life Content

Tagovi: