Ćao Amore: Knjiga o uspešnim razvodima

by | oktobar 24, 2014

cao amore

Autorka knjige Milena Stojković rođena je u Beogradu, a već dvadeset godina živi u Rimu, gde je diplomirala sociologiju i osnovala prvu evropsku agenciju za planiranje razvoda, Ciao amore. Godinama se bavi porodičnom medijacijom i koordinira timom profesionalaca kako bi pružila pomoć neophodnu parovima koji se razvode ili žele da spasu narušeni odnos.

Prvobitno objavljena u Italiji, ova knjiga sublimira višegodišnje autorkino iskustvo na polju porodične medijacije i dotiče se svih aspekata sa kojima se „budući bivši partneri“ susreću tokom razvoda.

Iako će ova knjiga svojim pozitivnim (a ponekad i šaljivim) pristupom svakako pokušati da opusti čitaoca i ulije mu nadu da „i posle razvoda ima života“, ona nikako ne propušta da se osvrne na goruća pitanja vezana za nefunkcionalne veze: nasilje u porodici, sigurne kuće i sl.

Promocija knjige će biti održana 29. oktobra na Sajmu knijga, u hali 4, u 18.30h, na štandu izdavačke kuće Vulkan.

Na promociji se, osim autorke Milene Stojković, očekuju i novinarka Gorica Nešović, Vesna Stanojević iz Sigurne kuće, te brojni saradniki koji su radili na knjizi, kao i predstavnici institucija koje se bave porodicom.

Tagovi: