Letnje note Deliblatske peščare

by | jul 21, 2014

Skupština opštine i Turistička organizacija opštine Alibunar, drugu godinu za redom, na atraktivnom izletištu Devojački bunar, organizovala je takmičenje tamburaških orkestara “Letnje note Deliblatske peščare”.

U predivnoj prirodi Deliblatske peščare, pred okupljenim gostima i publikom, spletom popularnih tamburaških numera predstavili su se svi učesnici takmičenja.

9

Po mišljenju stručnog žirija i publike, najbolji je bio tamburaški orkestar “ZA NAŠU DUŠU” iz Ravnog sela, kod Novog Sada. Publiku i žiri su osvojili savršenim izvođenjem numera “Volim da te volim”, “Ne donosi bele ruže” i autentičnom lokalnom numerom “Nigde nema pokora”.

Drugo mesto je osvojio orkestar “TAMBURAŠKI SAN” iz Pančeva, a treću nagradu su osvojili najmlađi učesnici manifestacije, tamburaški orkestar ,,NEOLIT“ iz Starčeva.

19

1(1)

Najbolji tamburaši su nagrađeni vrednosnim vaučerima i poklonima sponzora. Nagrade su im uručili predsednik opštine Alibunar Đurica Gligorijev i Predrag Belić, predsednik Skupštine opštine Alibunar.

Nakon oficijelnog dela sve prisutne goste su u neformalnom druženju do kasnih večernjih sati, uz lokalne specijalitete od divljači i vina „sa peska“, zabavljale tamburaške bande.

Tagovi: