L&Z na Beogradskom festivalu igre

by | april 2, 2012

Najbolje plesne trupe iz Velike Britanije, Španije, Holandije, Austrije, Francuske, Izraela, Danske, SAD-a, Nemačke i Kanade predstaviće se domaćoj publici u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu. 

Predstavom Nacionalne plesne kompanije iz Madrida predvođene koreografima Johanom Ingerom, Anabelom Lopez Očojom i Alehandrom Serudom, sinoć je zvanično otvoren 9. Beogradski festival igre koji i ove godine u Srbiju dovodi sam „krem“ savremene umetničke igre.

U isto vreme u Novom Sadu je svoj program predstavio slavni američko-holandski dvojac Džakobi i Pronk. Oni su zajedno sa drugim poznatim igračima nedavno oformili trupu, nakon vrtoglave karijere u najboljim baletskim kompanijama. Kod nas su prvi put u sezoni u kojoj je postalo gotovo nemoguće pronaći slobodan termin u njihovom kalendaru.

„Reč je o produkcijama nove plesne virtuoznosti, vešto i inteligentno osmišljene koreografije, dobre muzike, atraktivnnog scenskog i svetlosnog dizajna“, rekla je Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre.

„Vip mobile, generalni pokrovitelj Beogradskog festivala igre, uveo je prepoznatljiv model ulaganja velikih kompanija u srpsku kulturu, a slogan ‘Komunikacija u pokretu’ najbolje oslikava snagu petogodišnje saradnje. Zajednički kontinuirano radimo na razvoju umetničke igre u Srbiji o čemu svedoči i nagrada ‘Vip poziva’ i program za najmlađe ‘Vip talenti’ koje organizujemo već drugu godinu.“, istakao je Tanasis Kacirumpas, predsednik upravnog odbora Vip mobile.

Priznanje magazina BaleTanc, koji je 9. Beogradski festival igre proglasio „baletskim trendseterom starog kontinenta” samo je jedan od razloga zbog kojeg bi trebalo posetiti festival i uveriti se da je i ove godine Srbija zaista centar najbolje svetske umetničke igre. Festival se završava 11. aprila.

Više informacija o 9. Beogradskom festivalu igre možete pronaći na www.belgradedancefestival.com.

Tagovi: