Norvežanin najbolji kuvar na svetu

by | januar 30, 2015

Najprestižnije gastronomsko takmičenje na svetu Bocuse d’Or (Bokus de Or) okupilo je u francuskom gradu Lion, najveća imena kulinarstva sa ciljem da se izabere – najbolji kuvar na svetu. Glavni sponzor i partner Bocuse d’Or je METRO Cash & Carry, vodeći svetski veleprodajni lanac.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

U finalu ovog takmičenja koje se održava svake druge godine, veštine je odmerilo 24 najbolja kuvara iz svih krajeva sveta. S obzirom na renome takmičenja pobednik će nositi epitet – najboljeg kuvara na svetu.

Zlatna statua ove godine otišla je u Norvešku, a osvojio ju je Orjan Johanesen i njegovom timu. Srebrno odličje osvojio je Amerikanac Filip Tesier, a bronzanu medalju Šveđanin Tomi Milimaki.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Na ovom takmičenju, METRO je i oficijelni snabdevač mesom i ribom i njegov zadatak je da najboljim kuvarima sveta obezbedi najkvalitetnije sastojke za pripremu vrhunskih specijaliteta tokom velikog finala ovog prestižnog takmičenja.

Važno je zadovoljiti visoke zahteve pa je METRO obezbedio takmičarima i specijalne vrste mesa, poput svežeg mesa morke (biserke) ili skadinavske rečne pastrmke.

BocuseD3BocuseE4
Kao gost na ovom takmičenju u Lionu je bio i Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe koja zajedno sa kompanijom „Metro“ od ovog meseca organizuje „Školu kuvanja“ u sklopu koje će na 30 časova u 2015. zainteresovani polaznici biti u prilici da se druže sa poznatim kuvarima iz Srbije i regiona, nauče tajne brojnih nacionalnih kuhinja i uz to se dobro zabave uz sjajnu hranu i vrhunska vina.

Tagovi: