Odbrojavamo do Rija: Dođite na druženje sa Andreom Arsović

by | februar 20, 2016

U organizaciji Ušće Shopping Centra, Olimpijskog Komiteta Srbije i magazina „Lepota i zdravlje“ danas i sutra počinje odbrojavanje do Rija.

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Foto: Olimpijski komitet Srbije

Danas od 18 sati svi posetioci biće u prilici da se druže sa olimpijcima i slikaju sa čuvenom bakljom i Srećkom, zvaničnom maskotom OKS.

Olimpijci koji će se družiti sa posetiocima Ušće SC ovog vikenda su: Milica Mandić, tekvondo, olimpijska šampionka iz Londona, Andrea Arsović, streljaštvo – prvakinja Evropskih igara u Bakuu 2015, Zorana Arunović, streljaštvo – prvakinja Evropskih igara u Bakuu 2015, Damir Mikec, streljaštvo – dvostruki prvak Evropskih igara u Bakuu 2015. i Dimitrije Grgić, streljaštvo.

Tim povodom, prisećamo se šta je Andrea Arsović, , pred prve Evropske igre u Bakuu prošle godine, rekla za naš portal.

Adrenalin:
– Streljaštvo iziskuje veliku posvećenost i kad nisam na vatrenoj liniji. Vrlo je bitna fizička spremnost, a mnogo mi znači i pomoć sportskog psihologa. U mom sportu se emocije ne ispoljavaju, već – za razliku od ostalih sportista koji se raduju posle svakog postignutog poena – od prvog do poslednjeg trenutka zadržavamo potpunu staloženost. Ne smemo sebi da dozvolimo ni tremu ni euforiju.

Šta mi je streljaštvo donelo:
– Stekla sam mnogo prijatelja, a mogućnost da obiđem veliki broj zemalja smatram privilegijom. Sportski duh i spoznaja pravih vrednosti predstavljaju nešto zaista vredno, a odgovornost, istrajnost, borbenost i disciplina – koje vrlo rano usvojimo – vrede nam u svim životnim aspektima.

Sport i privatan život:
– Nikad ne dozvoljavam da događaji iz privatnog života, bili oni dobri ili loši, utiču na sportski.

Ponos:
– Mnogo puta sam ga osetila, a naročito proteklih nekoliko godina. Sa svakog drugog takmičenja sam se vraćala sa osmehom, jer je rad koji ulažem davao lepe rezultate. Sve to vas motiviše, a u dugom nizu trenutaka ponosim se i činjenicom da sam prva sportistkinja iz Srbije koja je ostvarila normu za Olimpijske igre u Riju.

Nagrade:
– Posle uspeha volim da sve što sam radila zabeležim, jer mi taj podsetnik olakšava sledeće pripreme. Kad se vratim s takmičenja, obično me čeka torta, a onda sledi proslava sa roditeljima i sestrom, zatim sa širom familijom, pa izalazak s prijateljima. Volim da s prijateljima vozim bicikl, šetam sa psom, najkraće rečeno – uživam u sitnicama. Imam treninge i pre i posle podne, pa mi obaveze ne dozvoljavaju da mnogo vremena trošim van streljačkih aktivnosti, a i odmor mi je jako potreban.

Maštanje:
– Kažu da je maštanje za decu, ali mislim da nema čoveka koji mu bar ponekad nije sklon. Maštam o olimpijskoj medalji, a da li će doći u Riu ili na nekoj drugoj Olimpijadi – videćemo. Privatno, volela bi da jednog dana osnujem svoju porodicu.

Razgovarala: Brankica Treskavica

Rio-Vizual

Svakog meseca zaključno sa julom, tokom jednog vikenda, Ušće SC će promovisati olimpijske sportove i olimpijce koji će se takmičiti u Riju.

U sklopu programa posetioce očekuju kreativne radionice, body art, izložbe olimpijskih plakata i maskota i još mnogo iznenađenja!

SUBOTA 20.2.2016.
10h do 21h Izložba originalnih plakata prošlih Olimpijskih igara
12h do 14h Body Art „U bojama Brazila“
18h do 21h Druženje sa olimpijcima, predstavljanje maskote OKS i slikanje sa olimpijskom bakljom iz Londona

NEDELJA 21.2.2106.
10h do 21h Izložba maskota Olimpijskih igara „Maskote: vremeplov“
12h do 13h Edukativna radionica za decu „Olimpijski kviz“
17h do 18h Likovna radionica za decu „Kreiraj svoju maskotu“

Tagovi: