Održan tradicionalni UNICEF Fer Plej turnir na kojem je učestvovala i Color Press Grupa

by | avgust 31, 2015

U susret odlasku naše košarkaške reprezentacije na Evropsko prvenstvo u košarci, Eurobasket 2015, održan je tradicionalni UNICEF Fer Plej turnir u basketu, uz učešće 32 ekipe koje čine 25 kompanija. Cilj događaja bio je da se skupe sredstva za podršku radu UNICEF-a na razvoju nacionalne strategije za prevenciju nasilja nad decom.

1795

Na takmičenju u Dynamic Sport & Health klubu u Beogradu učestvovale su ekipe iz kompanija: Actavis Zdravlje, Aksa, Arbor Labs, Asseco See, Atlantic grupa, B92, Banca Intesa, Coca Cola HBC, Color Press grupa, EFT, Gorenje, Grundfos, Hypo Alpe Adria Bank, Manpower, Mercator, Nordeus, Red Production, Saga, Sport klub, Square Nine hotel, Telegroup, Telekom, Uni-Chem, Unicredit i Vip Mobile. Pobedila je ekipa Banca Intesa, koja je u finalu bila bolje od Telekoma. Treće mesto je zauzela ekipa Mercator, dok je nagrada za fer plej pripala ekipi Hypo Alpe Adria Bank.

Kako bismo zajedno promovisali vrednosti sporta i košarke, događaju se priključio i nacionalni ambasador UNICEF-a, Aleksandar Saša Đorđević, selektor košarkaške reprezentacije Srbije.

1738

Sport i sportske aktivnosti imaju veliki značaj za svakog pojedinca, za zajednice, za celo društvo. Kada smo aktivni i povezani sportom, i uz to činimo dobro delo, onda je to vrhunski rezultat za svakog učesnika. Zahvaljujem učesnicima ovog turnira, svakom pojedincu i svim kompanijama što su dali svoj doprinos UNICEF-ovim programima za prevenciju nasilja. Pozivam sve ove kompanije i zaposlene, kao i druge koji nisu bili u prilici da učestvuju na ovom turniru da se učlane u Klub prijatelja UNICEF-a i da svojim redovnim mesečnim donacijama podržavaju stvaranje boljeg okruženja za svu našu decu“, poručio je Aleksandar Saša Đorđević.

Unicef FER PLEJ 2015 Sasa Djordjevic

UNICEF ima dugu tradiciju saradnje sa svetom sporta. Sport ima moć da ujedini ljude, organizacije i kompanije oko zajedničke plemenite ideje. Učesnici sportskih aktivnosti se posebno osećaju dobro kada znaju kada njihova pomoć proizilazi iz društvenog povezivanja.

Kao kompanija, Nordeus je uvek spreman da podrži programe za decu jer su deca naša budućnost. Sa UNICEF-om imamo dobru saradnju i sa velikim zadovoljstvom učestvujemo u sportskim događajima koji imaju plemeniti cilj“, rekao je Strahinja Kustudić iz kompanije Nordeus.

1717

1769

1743

1766

1989

2003

2011

2029

2095

 

Tagovi: