Olimpijske igre i digitalni mediji na PRO.PR-u

by | april 27, 2015

1

Drugog dana PRO.PR konferencije koja je održana već 13. put zaredom, u hotelu Malin, u Malinskoj na otoku Krku, Xenia Rheizevskaya, voditeljka kancelarije za štampu, marketing i komunikacije organizacijskog odbora za Soči 2014. prenela je javnosti sliku o tom događaju na globalnom nivou. Ona je otkrila zanimljive brojke i tehnike kojima su se ona i njen tim služili kako bi sam događaj bio na vrhunskom nivou.

Pasquale Maria Cioffi, osnivač i direktor Mifaccioimpresa govorio je o tome koliki je uticaj PR stručnjaka na velike događaje. Kako bi dočarao svoje predavanje, govorio je o EXPO sajmu te objasnio temu na primeru na „Salone del Mobile“ – nedelji dizajna u Milanu.

2

Najveći interes učesnika vladao je za okrugli sto na temu „Vodeći mediji u digitalnom dobu“ kojeg je moderirala Ivona Blagojević, urednica radiotelevizije Crne Gore. Na diskusiji su učestvovali Dorotea Lazanin Jelenc, Marijan Novak, Ekrem Dupanović i Robert Čoban. Na ovom vrlo zanimljivom panelu otvorila su se neka ključna pitanja poput toga kakva je uloga medija u digitalnom dobu, koji su izazovi u stvaranju medijskog sadržaja te koliko je uopšte važna povezanost i usklađenost sa društvenim mrežama.

3

Takođe, upriličena je i svečana dodela PRO.PR Awards koju su ove godine dobili Katarina Klemenc, direktorka komunikacija LEK Sandoza, Maja Oven, direktorka marketinga i komunikacija BTC CITY-a, Vladimir Čeh, osnivač Instituta za istoriju oglašavanja, Prvoslav Plavšić, jedan od osnivača Društva Srbije za odnose s javnošću, Galjina Ognjenov, izvanredna profesorka s Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Dijana Tepšić, glasnogovornica Centra za jednakost i ravnopravnost polova Vlade Republike Srpske, Darko Juka, direktor korporativnih komunikacija galerije Aluminij, Asja Čengić Kasumović, nezavisna konzultantica iz Academy 387, Biagio Oppi, član italijanskog udruženja za odnose s javnošću, Renate Skoff, suosnivačica i starija konzultantkinja u Skills grupi, Oleg Rumyantsev iz organizacije zimskih olimpijskih igara u Sočiju, Rosana Jankov iz Auto Moto Saveza Makedonije, Ana Martinović, PR menadžerka kompanije m:tel, Snježana Bahtijari, direktorka komunikacija Ericsson Nikola Tesla, Dubravka Jusić, rukovoditeljka korporativnih komunikacija VIPneta, Saša Forgić, voditelj kabineta župana Osječko-baranjske županije, Astrid Mušura Kaučič, konzultantkinja u agenciji „In medias res komunikacije“, Gábor Hegyi, osnivač agencije „DAVOS communications“, te Danny Rogers, urednik časopisa za odnose s javnošću „PR Week“.

Nagrada Vision City uručena je gradonačelniku grada Varaždina, gospodinu Goranu Habušu, a nagrada Vision Manager Davoru Šketu, upravitelju „Peveca“.

Tagovi: