Panel diskusija na temu komuniciranja u javnoj upravi

by | april 27, 2015

1

Na nedavno održanoj PRO.PR konferenciji organizovana je panel diskusija pod nazivom „Komunikacija u javnoj upravi“ koju je moderirao Cormac Smith, predsednik komunikacija lokalne samouprave Ujedinjenog Kraljevstva. Kako bi otvorio ključno pitanje okruglog stola, gospodin Smith je razgovarao sa Marijom Jovović, PR menadžerkom u Ministarstvu rada i socijalne službe u Vladi Crne Gore, Ilijom Jandrićem, ličnim savetnikom za medije predsednika Hrvatskog Sabora, te Brankom Bežanov, PR direktorkom u javnom poduzeću „Vodovod i kanalizacija“ u Novom Sadu.

2

Iskorijske zakonske regulative Velike Britanije vekovima se ne menjaju. Zaposleni u javnoj upravi dvosmerno komuniciraju sa poreznim obveznicima, sve je transparentno, a greške se kažnjavaju, i to ne samo kozmetički, nego i trajno.

Konačno, panelisti su se složili kako je komuniciranje u javnoj upravi vrlo kompleksan posao. Svakodnevno susretanje s poteškoćama, problemi s brojem ljudi, manjak sredstava, nedostatak prostora samo su neki od problema, ali i izazova s kojima se PR-ovci u javnoj upravi susreću.

3

Tagovi: