Poznati na otvaranju izložbe „Četiri mačora“

by | septembar 12, 2013

Izložba najvećih španskih majstora: Pabla Pikasa, Salvadora Dalija, Huana Miroa i Antoni Tapiesa, pod nazivom „Cuatro gatos“ (Četiri mačora) otvorena je u utorak u New Moment Galeriji Ideja. Na izložbi je po prvi put u Beogradu prikazano preko 50 originalnih grafičkih radova ovih autora.

Izložba predstavlja grafiku kao medij jednih od najznačajnijih umetnika savremenog doba. Izbor dela je sačinjen od strane kolekcionara Lazara i Žive Vujić iz Ljubljane, koij su ujedno i vlasnici svih grafika.

Upravo zbog same tehnologije grafičkog pristupa koji stvaraoca tera ka disciplinovanijem i promišljenijem umetničkom gestu, grafika jeste za posmatrača naročito zanimljiva, jer predstavlja karakter samog umetnika u pročišćenom obliku.

Naime, umetnik na grafičku ploču ili litografski kamen nanosi svoj najličniji rukopis pošto je usek u ploču ili potez na litografskom kamenu nepopravljiv i večit a, istovremeno i zapis božanstvenog trenutka najčistijeg stvaralačkog napona.

Dela najvećih španskih majstora, posetioci New Moment galerije će imati priliku da vide u periodu od mesec dana, od 10. septembra do 10. oktobra.

Otvaranju izložbe su prisustvovali vlasnici New Moment agencije Žarko i Lazar Sakan, Isidora Bjelica i Nebojiša Pajkić, Biljana Cincarević, Ivana Zarić, Neda Todorović i Zdravko Šotra, Branislav i Nina Lečić, Anita Lazić i Snežana Savić, Cile Marinković i mnogi drugi.

Anita Lazic i Zarko Sakan

Biljana Cincarevic

Biserka Hadzimanov

Cile Marinkovic sa porodicom

Isidora Bjelica i Nebojsa Pajkic

Ivana Zaric sa cerkom

Lazar Sakan

Nina i Branislav Lecic

Snezana Savic

Zarko Sakan

Zdravko Sotra i Neda Todorovic

Ulaz na izložbu je slobodan za sve posetioce!

Tagovi: